Actorul francez Gérard Depardieu, 73 de ani, un apropiat al lui Vladimir Putin şi rus din 2013, a cerut oprirea armelor şi negocieri, într-o delcaraţie pentru AFP marţi, în a şasea zi a invaziei ruse în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Am spus: 'Opriţi armele şi negociaţi!'”, a declarat el. 

Declaraţiile lui Gérard Depardieu vin în momentul în care armata rusă continuă să se desfăşoare în încercarea de a controla Kievul şi atunci când centrul Harkovului, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, nu departe de frontiera rusă, este bombardat de armata rusă, potrivit guvernatorului regiunii. 

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are cetăţenie franceză şi rusă, a contactat telefonic AFP pentru a face această declaraţie. El a obţinut un paşaport rus în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a preşedintelui François Hollande.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.