Reprezentanţii Fyre Festival au ajuns la o înţelegere cu 277 de cumpărători de bilete care i-au acţionat în judecată după ce evenimentul din 2017 nu a mai avut loc. Fiecare dintre aceştia a primit o compensaţie de 7.220 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înţelegerea a fost anunţaţă marţi, la o curte de justiţie din New York, scrie Billboard.

Ben Meiselas de la Geragos and Geragos, avocatul care a reprezentat reclamanţii în procesul colectiv, a declarat pentru Variety: „Este un pas mic, dar important pentru cumpărătorii de bilete care au fost fraudaţi”. 

O audiere pentru aprobarea acestei înţelegeri este stabilită să aibă loc pe 13 mai.

Festivalul a fost promovat de fondatorul Billy McFarland şi partenerul lui de afaceri, rapperul Ja Rule, ca un eveniment de lux la care urmau să cânte Migos, Disclosure, Blink-182, Major Lazer şi alţii. Ar fi trebuit să aibă loc pe parcursul a două weekenduri, în primăvara lui 2017, pe insula Exumas din Bahamas. Biletele au costat între 1.000 şi 12.000 de dolari.

În schimb, cei cărora le-au fost promise diverse avantaje - de la cazare de lux la mâncăruri preparate de bucătari celebri - au găsit corturi şubrede, mâncare ambalată şi o dezorganizare completă. Evenimentul a fost compromis de „o incompetenţă de neconceput”, după cum a spus una dintre persoanele angajate să lucreze pentru festival.

Niciun artist nu a mai cântat, iar în 2018, McFarland - acuzat de mai multe infracţiuni - a fost condamnat la şase ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.