Lauryn Hill, Wyclef Jean şi Pras Michel s-au reunit sub numele Fugees pentru a susţine primul turneu în decurs de 25 de ani şi primele concerte în 15 ani, marcând aniversarea albumului de succes „The Score” (1996), a anunţat grupul marţi dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul care cuprinde 12 oraşe va începe pe 22 septembrie, cu un show la New York într-un spaţiu ţinut secret.

Restul seriei de concerte, produsă de Live Nation, va începe pe 2 noiembrie, la United Center din Chicago, va traversa SUA, va ajunge la Paris (4 decembrie) şi Londra (6 decembrie) şi se va încheia în Africa, unde sunt programate două show-uri în Nigeria şi Ghana, în a doua parte a lunii decembrie.

Fondul caritabil al Fugees va încheia un parteneriat cu Global Citizen pentru iniţiative filantropice. Biletele vor fi puse în vânzare vineri.

Hill a transmis într-un comunicat: „Fugees are o istorie complexă, dar cu impact. Nici nu mi-am dat seama că a venit a 25-a aniversare până ce nu mi-a fost atrasă atenţia. Am decis să onorez acest proiect important, aniversarea lui şi fanii care au apreciat muzica prin realizarea unei platforme paşnice în care să ne putem uni, unde să putem cânta muzica preferată şi da un exemplu de reconciliere întregii lumi”.

Jean a susţinut: „Sărbătorind 25 de ani cu Fugees, prima mea amintire este că am promis, de la început, că nu vom face doar muzică, vom fi o mişcare. Vom fi o voce pentru cei care nu sunt ascultaţi şi, în aceste vremuri problematice, sunt din nou recunoscător că Dumnezeu ne-a adus împreună”.

După ce a debutat la începutul anilor 1990 ca Tranzlator Crew, Fugees a activat timp de cinci ani în care a lansat două albume, însă stilul adoptat şi vocea lui Hill au lăsat o amprentă de neşters în muzica mondială a acelei perioade.

Grupul a debutat discografic cu „Blunted on Reality” (1994), însă „The Score”, apărut doi ani mai târziu, a fost cel care a demonstrat capacităţile trupei. Acesta din urmă a adus Fugees două premii Grammy şi a fost certificat de şapte ori cu platină.

Fugees s-a destrămat la scurt timp însă, Hill, Jean şi Michel demarând cariere solo de succes. În 2005, ei s-au reunit pentru scurt timp şi au lansat single-ul „Take It Easy”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.