Fred Durst, solistul şi liderul formaţiei americane Limp Bizkit, i-a adus un omagiu lui Chester Bennington, vocalistul trupei nu metal Linkin Park, care s-a sinucis pe 20 iulie, amintindu-şi prima seara în care au împărţit scena, dar şi ultima conversaţie avută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fred Durst şi-a amintit de seara în care Linkin Park a concertat pentru prima dată în Europa în deschiderea Limp Bizkit.

El a declarat pentru Variety: ”Au venit în cabinele noastre şi erau atât de încântaţi, dar şi timizi. Wes (chitaristul Limp Bizkit, n.r.), cu mine şi fratele meu am mers să le vedem show-ul şi i-am udat cu şampanie după concert pentru a-i felicita”.

”M-am gândit atunci: vocea lui Chester o să-i de-a gata pe puştii ăştia. A fost un moment minunat şi mă bucur că l-am avut”.

Durst a adăugat: ”Pot spune atât de multe lucruri frumoase despre Chester pe care l-am cunoscut. Avea un fel de a-i face pe cei cu care vorbea să se simtă auziţi, înţeleşi şi importanţi. Aura şi spiritul lui erau contagioase şi mobilizatoare. Deseori, acest tip de oameni suferă, aşa că ultimul lucru pe care ar vrea să îl facă ar fi să îi contamineze pe alţii. Era dispus să se abată de la drumul lui pentru a se asigura că ştii că îi pasă. Oricât de transparente ar fi fost conversaţiile noastre, el era cel care mereu punea lumină pe umbre”.

Liderul formaţiei Limp Bizkit şi-a amintit şi ultima conversaţie avută cu Chester Bennington. ”În ultima conversaţie pe care am avut-o cu el, ţinea în braţe doi pui de câine şi mă lăuda şi motiva legat de Limp Bizkit şi mi-a mulţumit pentru că am pavat drumul unor trupe ca Linkin Park. În replică, i-am spus că, dacă nu ar fi fost să fie el, vocea şi versurile lui, acest gen muzical nu ar fi ajuns niciodată la mase şi nu ar fi atins atât de multe vieţi. I-am mulţumit pentru că a fost atât de curajos şi modest şi pentru că mereu a fost un gentleman. A râs, m-a îmbrăţişat şi a spus glume ca şi când oricând ar fi fost o zi de mâine în care să ne întâlnim”.

”Vreau să îl îmbrăţişez acum şi să îi spun că toţi suferim şi ne rezolvăm problemele în felul nostru. Ştiu că suferinţa lui era unică pentru el, dar că aş fi mereu aici să îl ascult şi să îl ajut cât pot. Dar nu voi primi acea îmbrăţişare şi acel moment acum, iar asta mă întristează mult”.

Solistul trupei nu metal Linkin Park a fost găsit spânzurat, pe 20 iulie, la locuinţa sa din Los Angeles, în ziua în care prietenul său Chris Cornell, liderul trupei Soundgarden, ar fi împlinit 53 de ani.

Chester Bennington s-a alăturat formaţiei Linkin Park în 1999. Albumul de debut ”Hybrid Theory” (2000) a fost încununat de succes, primind discuri de platină în numeroase ţări. El a fost urmat de ”Meteora” (2003), însă odată cu ”Minutes to Midnight” (2007) popularitatea formaţiei a scăzut. Cel mai recent material de studio al trupei, ”One More Light”, a fost lansat în 2017, iar formaţia urma să înceapă luna aceasta un turneu în SUA. În 2012, Linkin Park a concertat şi la Bucureşti, în turneul de promovare a albumului ”A Thousand Suns” (2010). Cele şapte discuri ale formaţiei au fost vândute în peste 70 de milioane de copii în întreaga lume. Formaţia a fost recompensată cu două premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.