Franca Valeri, una dintre cele mai apreciate actriţe de comedie din Italia postbelică, a murit la vârsta de 100 de ani, a anunţat fiica ei, cântăreaţa de operă Stefania Bonfadelli, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeri a murit pe 9 august, în somn, în casa ei din Roma. Omagii îi vor fi aduse luni, într-un teatru din capitală, a anunţat primăria.

Născută în Milano, actriţa a fost îndrăgită în special pentru rolurile din anii 1950 - 1970, interpretate mai întâi la radio, apoi la televiziune şi pe marele ecran.

Preşedintele Sergio Mattarella a transmis un mesaj de condoleanţe în care a caracterizat-o pe Valeri drept „o actriţă versatilă şi populară care va rămâne în inimile italienilor pentru marele ei talent şi simpaţia extraordinară”.

Franca Valeri şi-a scris deseori monologurile, în special pentru scenă. După decenii în care rolurile de comedie în Italia erau rezervate bărbaţilor, ea s-a făcut remarcată. A jucat alături de actori precum Totò şi Alberto Sordi şi în regia unora ca Federico Fellini şi Mario Monicelli.

Dintre cele şase filme în care a jucat alături de Sordi, cel mai cunoscut este „Il Vedovo” (1959), succes regizat de Dino Risi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.