Cincizeci şi cinci de fotografii realizate în urmă cu 100 de ani pe platourile de filmare ale lungmetrajului german „Cabinetul doctorului Caligari/ Das Cabinet des Dr. Caligari” au fost vândute prin Sotheby’s pentru 35.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru acest lot au licitat online, până pe 3 aprilie, zece cumpărători, potrivit site-ului casei Sotheby’s.

Fotografiile au fost realizate de regizorul Robert Wiene (1873-1938) şi directorul de imagine Willy Hameister (1889-1938).

În urmă cu aproximativ 20 de ani, un colecţionar a descoperit într-un târg cele 55 de fotografii realizate pe platourile filmului expresionist german din 1920. Bine conservate, imaginile reprezintă importante documente ale filmului mut regizat de Robert Wiene.

Filmat în anii 1919 şi 1920 într-un studio dintr-o suburbie a Berlinului, fără cadre exterioare, lungmetrajul de 1 oră şi 7 minute este deseori inclus în liste ale celor mai bune filme din toate timpurile. Povestea are în centru un hipnotizator tulburat mintal care se foloseşte de un somnambul să ucidă.

Fotografiile au dimensiuni de 25x33 cm, sunt imprimate pe hârtie groasă, cu suprafaţă mată. Întregul set a fost estimat la 20.000 - 30.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.