Mai multe fotografii cu David Bowie, realizate de artistul Markus Klinko şi nepublicate până în prezent, se află expuse la Mr MusicHead Gallery din Los Angeles, până pe 15 iunie, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia ”Bowie Unseen” reuneşte imagini realizate de fotograful Markus Klinko, care a lucrat cu muzicianul britanic pentru albumul ”Heathen” (2002) şi a regizat videoclipul melodiei ”Valentine s Day” (2013).

”Bowie Unseen” prezintă imagini realizate în şedinţa foto pentru albumul ”Heathen”, precum şi cadre care îl înfăţişează pe starul britanic alături de mai mulţi lupi, create în 2002 pentru coperta revistei GQ.

 

 

Despre asocierea lui David Bowie cu lupii, Markus Klinko a mărturisit că aceştia nu se aflau împreună în studioul foto.

La deschiderea expoziţiei, fotograful Markus Klinko a spus: ”Să lucrez cu David a fost una dintre cele mai frumoase experienţe, pentru că ştia exact ce dorea”.

Markus Klinko l-a cunoscut pe David Bowie la o şedinţă foto pe care o realiza pentru soţia starului, Iman, cu care a colaborat deseori, de-a lungul carierei.

”După ce am terminat lucrul pentru coperta albumului «Heathen», care a durat mai multe ore, a devenit mult mai relaxat şi m-a lăsat să fac câteva cadre”, a mai povestit fotograful, care a adăugat că, de la moartea lui John Lennon, decesul niciunui alt muzician celebru nu a mai mişcat milioane de oameni, până la David Bowie. 

David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul.

Astfel, o parte din suma obţinută din vânzarea lucrărilor fotografice va fi donată unei organizaţii care ajută bolnavii de cancer.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor şi producător, câştigător a două premii Grammy, care a lansat 27 de albume de studio, ce s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.