Dan McCafferty, membru fondator al trupei scoţiane rock Nazareth, a murit, potrivit nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestea morţii cântăreţului la vârsta de 76 de ani a fost confirmată, marţi, de basistul de la Nazareth, Pete Agnew.

"Acesta este cel mai trist anunţ pe care a trebuit să-l fac vreodată", a scris Agnew pe Facebook. "Maryann şi familia şi-au pierdut un soţ şi un tată minunat, iubitor, mi-am pierdut cel mai bun prieten şi lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreţi care au trăit vreodată. Prea supărat să mai spun ceva în acest moment". 

McCafferty a fost solistul Nazareth de la înfiinţare, în 1968, până în 2013, când trupa şi-a anunţat retragerea din turnee din cauza unor probleme de sănătate. A apărut pe toate albumele Nazareth până în 2014, începând cu "Nazareth" din 1971, şi a participat la turnee cu grupul timp de 45 de ani.

Ultimul album al formaţiei Nazareth în care a fost implicat McCafferty a fost "Rock ‘n’ Roll Telephone" din 2014.

În 2019, McCafferty a lansat "Last Testament", al treilea şi ultimul său album solo, care a venit după "Dan McCafferty" din 1975 şi "Into The Ring" din 1987.

Nazareth este cunoscut cel mai bine pentru albumul lor din 1975 "Hair Of The Dog", care a inclus piesa din titlu şi o copertă a baladei "Love Hurts" de la The Everly Brothers.

Trupa a rămas activă, Agnew fiind singurul membru original, şi cu noul solist Carl Sentance.

La începutul acestui an, membrul fondator Manny Charlton a murit la vârsta de 80 de ani. Vestea morţii chitaristului a fost confirmată de nepotul său, Jamie Charlton, care a distribuit o fotografie pe reţelele de socializare cu mesajul "RIP Grandad".

Ricky Warwick, liderul trupelor Black Star Riders şi Thin Lizzy, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu lui McCafferty. El a scris pe Twitter: "Foarte trist să aud astăzi despre dispariţia lui Dan McCafferty de la Nazareth. Am fost onorat să fiu în compania lui în turneul Rock Meets Classic în 2016. Condoleanţe familiei şi prietenilor apropiaţi". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.