Mulţimea de pe stadionul Wembley i-a ovaţionat pe cei de la Foo Fighters, în primul concert tribut pentru Taylor Hawkins, care a avut loc sâmbătă, la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solistul Foo Fighters, Dave Grohl, şi-a stăpânit cu greu lacrimile când a cântat în primul show al trupei de la moartea toboşarului Taylor Hawkins în martie.

Grohl a cântat „Times Like These”: „Sunt vremuri ca acestea în care înveţi să iubeşti din nou”.

„Era muzicolog”, a spus Grohl publicului. „El ştia mai multe despre muzică decât oricine pe care l-am întâlnit vreodată în viaţa mea”.

 

Olivier Shane Hawkins, fiul toboşarului, a impresionat publicul acompaniind Foo Fighters la tobe pe piesa „My Hero”.

Concertul de sâmbătă seara a fost primul dintre cele două organizate de soţia muzicianului şi de colegii săi de trupă, veniturile fiind destinate organizaţiilor caritabile Music Support şi MusiCares.

Sir Paul McCartney, Queen şi AC/DC au fost printre artiştii rock care s-au prezentat pentru a/i aduce un omagiu la Wembley. Liam Gallagher a deschis spectacolul cu o interpretare a „Rock And Roll Star” de la Oasis.

Sir Paul McCartney a fost o surpriză în line-up - oferind o interpretare completă a clasicului The Beatles „Helter Skelter” şi un duet cu Chrissie Hynde pe „Oh! Darling”. „O melodie pe care nu am mai cântat-o ​​de când am înregistrat-o acum 100 de ani”, a spus Sir Paul.

Concertul a inclus şi recitaluri ale unora dintre trupele şi muzicienii preferaţi ai lui Hawkins, inclusiv Metallica, Rush, Supergrass şi Stewart Copeland de la Police.

„În ultimele zile ne-am pus aceeaşi întrebare după fiecare repetiţie: „Mă întreb ce ar crede Taylor despre asta - să-i vedem pe toţi aceşti oameni minunaţi împreună făcând muzică?”, a spus Grohl la un moment dat, luptându-se din nou să-şi stăpânească emoţiile.

Chitaristul Brian May a oferit o versiune acustică a „Love Of My Life”, melodie cântată şi la concertul tribut pentru  Freddie Mercury care a avut loc pe aceeaşi scenă în urmă cu 30 de ani.

„Ne-am luat rămas bun de la Freddie într-un stil asemănător”, a spus May, „dar ştiu că Freddie ar fi foarte bucuros să folosească această melodie pentru a-l onora pe Taylor”.

Omagii video au fost transmise din partea lui Elton John, Billie Eilish şi a bateristului de la Red Hot Chili Peppers, Chad Smith. „Îl iubesc şi mi-e dor de el în fiecare zi”, a adăugat el.

Recunoscut pentru energia sa pe scenă, unul dintre membrii marcanţi ai grupului Foo Fighters, din care făcea parte din 1997, Taylor Hawkins a murit brusc, la vârsta de 50 de ani, în noaptea de 25 spre 26 martie, într-un hotel, înainte de un concert în capitala Columbiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.