Festivalul Internaţional de Film NexT, care va avea loc în perioada 22 - 26 iunie, propune 12 pelicule în secţiunile Focus Grecia şi NexT on the Menu, dar şi degustări de produse culinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După Ţările Baltice şi Ţările Nordice, Grecia devine centrul unui program special care cuprinde şase scurtmetraje recente semnate de regizori eleni.

Proiecţia scurtmetrajelor va fi urmată de un bufet grecesc unde participanţii vor degusta preparate tradiţionale.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

O noutate între secţiunile speciale ale festivalului o constituie NexT on the Menu, un program care îşi propune să îmbine pasiunea pentru cinema şi cea pentru arta culinară. 

Printre scurtmetrajele selectate se numără ”Éclair”, semnat de Marko Gjokovik, un film a cărui acţiune se desfăsoară în anii 1980 şi care surprinde plăcerea vinovată a unui copil de a gusta din preparatele pregătite de tatăl său în aşteptarea venirii mareşalului Tito la reşedinţa acestuia de vacanţă.

”The Macaron Man” al lui Ben Garfield este un mockumentary despre un tânăr patiser care încearcă să crească vizibilitatea afacerii proaspăt deschise printr-un filmuleţ de promovare despre propria cofetărie.

”Sweet dumplings”, regizat de Lai Kin Chang, dramatizează puterea artei culinare de a lega anumite gusturi  de memoria unor persoane dragi. Fără dialog, camera urmăreşte modul tacticos şi plin de tandreţe al unor tineri părinţi care prepară felul de mâncare preferat al fiicei lor care a murit în urmă cu trei ani.

Secţiunea Focus Grecia va putea fi văzută pe 24 iunie, începând cu ora 15.00, la Cinema Elvire Popesco, iar programul NexT on the Menu va putea fi urmărit pe 23 iunie, începând cu ora 18.00, în acelaşi spaţiu.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Festivalul Internaţional de Film NexT a fost înfiinţat în 2006, în memoria sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu şi a regizorului Cristian Nemescu, şi este organizat de Societatea Culturală NexT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.