Fiul lui George Harrison, Dhani Harrison, va lansa primul său album solo, intitulat “In parallel”, pe 6 octombrie, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dhani Harrison îşi va lansa albumul prin casa de discuri BMG.

Anterior, artistul a cântat alături de trupa de rock alternativ thenewno2 şi a colaborat cu Prince, Regina Spektor, trupa rock Pearl Jam şi RZA, membru al trupei hip hop Wu-Tang Clan.

Dhani Harrison a lucrat timp de patru ani la melodii pentru filme şi producţii de televiziune. A fost compozitor pentru “Beautiful Creatures”, “Learning to Drive”, şi s-a ocupat şi de muzica pentru “The Divide”, “Outsiders” şi producţia Amazon, “Good Girls Revolt”.

Artistul Dhani Harrison a asigurat partitura de chitară pentru unele dintre albumele solo lansate de tatăl său în ultimii lui ani de viaţă.

George Harrison (25 februarie 1943 - 29 noiembrie 2001) a fost chitarist şi compozitor al formaţiei The Beatles, iar din 1970, când trupa s-a destrămat, a continuat cu o carieră solo, care a însumat 12 albume de studio şi numeroase colaborări importante. A fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame: în 1988, ca membru The Beatles, şi postum, pentru cariera solo, în 2004.

Rockerul britanic s-a căsătorit în 1966 cu Patty Boyd, de care s-a despărţit însă în 1974. Divorţul lor a fost finalizat în 1977. S-a recăsătorit apoi cu Olivia Trinidad Arias, secretara casei de discuri Dark Horse Records, pe 2 septembrie 1978. Cei doi au împreună un fiu, Dhani Harrison, născut pe 1 august 1978.

George Harrison a murit pe 29 noiembrie 2001 la vârsta de 58 de ani din cauza unui cancer pulmonar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.