Gulliver Oldman, fiul lui Gary Oldman şi al uneia dintre fostele soţii ale actorului, Donya Fiorentino, a publicat o scrisoare deschisă prin care îşi apără tatăl în faţa acuzaţiilor pe care mama lui le-a lansat la adresa artistului. Femeia susţine că fostul ei soţ a abuzat-o fizic şi psihic în timpul mariajului lor care a durat patru ani, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această scrisoare, care a fost distribuită în ultimele două zile pe platformele Twitter şi Tumblr, Gulliver a spus că tatăl său este nevinovat şi că acuzaţiile pe care mama lui, Donya Fiorentino, i le-a adus acestuia, iniţial în 2001, sunt false.

„În cazul tatălui meu, este vorba numai de nevinovăţie. În ultima vreme au fost publicate jumătăţi de adevăruri, reluate de acum mulţi ani”, a scris fiul actorului.

Gulliver Oldman a acuzat presa de „perpetuarea unei minciuni”, readucând în atenţia publicului acuzaţiile pe care le-a lansat mama lui la adresa actorului în urmă cu 17 ani, în contextul prezent al mişcării „#MeToo” şi înainte de gala Oscar din acest an, unde tatăl său a fost premiat.

În 2001, Donya Fiorentino a susţinut cu Gary Oldman a sugrumat-o în faţa copiilor lor, Gulliver şi Charlie Oldman, în timp ce ea încerca să facă un apel de urgenţă şi că a lovit-o cu receptorul telefonului. Gary Oldman a respins acuzaţiile în timpul procesului de divorţ care a avut loc în acel an şi a obţinut custodia celor doi fii ai lor.

Acuzaţiile formulate de Fiorentino au revenit în atenţia publicului după lansarea mişcării „#MeToo” şi înainte de gala Oscar din acest an, când tabloidul The Daily Mail a publicat un nou interviu cu ea. În acest articol, Fiorentino a relansat acuzaţiile şi a susţinut că actorul i-a „furat” copiii. Gary Oldman a reacţionat la acel interviu, numind-o pe fosta sa soţie „fantezistă”.

În scrisoarea publicată, Gulliver Oldman şi-a numit mama „o persoană tristă şi foarte tulburată, pentru cea mai mare parte din viaţa ei” şi a adăugat că faptul că tatăl lui a obţinut custodia lui şi a fratelui său este o dovadă a nevinovăţiei acestuia.

Gulliver Oldman a menţionat că nu a mai vorbit cu mama lui de 7 ani, de când el avea vârsta de 13 ani, precizând că a luat decizia fără a fi influenţat, deoarece a înţeles că relaţia cu aceasta i-ar afecta în mod negativ viitorul.

„Eu şi fratele meu am fost pioni în numeroase ocazii din vieţile noastre, într-un joc pe care mama noastră a încercat în mod disperat să îl joace împotriva tatălui nostru. În toate aceste ocazii, adevărul a fost de partea tatălui meu. Întotdeauna, din fericire, adevărul este de partea lui”, a mai scris fiul actorului.

Gulliver Oldman s-a declarat susţinător al „acestei mişcări”, sintagmă prin care s-ar fi referit la iniţiativele „#MeToo” şi „Time's Up” împotriva comportamentului sexual neadecvat de la Hollywood. El a explicat că obiectivul său prin publicarea acestei scrisori este de a îl exonera pe tatăl său, nu de a discredita mişcarea.

Garry Oldman, care a jucat rolul prim-ministrului britanic Winston Churchill în „Darkest Hour”, a fost recompensat cu trofeul Oscar 2018 pentru „cel mai bun actor în rol principal”.

Donya Fiorentino a declarat luni, după gala Oscar, site-ului TMZ: „Felicitări, Gary, şi felicitări Academiei pentru că a premiat cu Oscar nu unul, ci doi abuzatori. Am crezut că a evoluat. Ce s-a întâmplat cu mişcarea #MeToo?”.

Actorul a fost căsătorit cu Lesley Manville, în perioada 1987– 1990, cu care are un fiu, Alfie Oldman, născut în 1988. Apoi, a fost căsătorit cu Uma Thurman, între anii 1990 şi 1992, cu Donya Fiorentino, din 1997 până în 2001, şi cu Alexandra Edenborough, în perioada 2008 – 2015. De anul trecut, el este căsătorit cu Gisele Schmidt. Din căsnicia cu Donya Fiorentino are doi fii – Gulliver Oldam, născut în 1997, şi Charlie Oldman, născut în 1999.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.