Cenzorii chinezi au modificat finalul filmului „Minions: The Rise of Gru” pentru a propune o concluzie alternativă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secvenţe din filmul „Minions 2”nu au fost modificate de cenzorii din China, dar o serie de imagini fixe şi de comentarii au fost incluse în final pentru a propune o concluzie alternativă cu valori mai „sănătoase”, potrivit cenzorilor chinezi. 

„Minions: The Rise of Gru” a fost lansat pe 19 august în sălile din China. Acest prequel relatează tinereţea lui Gru, anti-eroul francizei.  

În filmul original, complicele lui Gru, Will Karnage, autor al unei tentative de furt, scapă de justiţie după ce şi-a înscenat moartea. Dar în varianta lansată în China continentală, personajul este prins de poliţie şi condamnat la 20 de ani de închisoare, unde, liniştit, îşi continuă „pasiunea pentru actorie” prin „înfiinţarea unei trupe de teatru”, subliniază textul final.

Cât despre Gru, el a devenit un tată model şi a „revenit pe drumul cel bun”, susţine finalul alternativ, ignorând realitatea filmelor anterioare din franciză.

Filmele de televiziune şi de cinema, atât chineze, cât şi străine, trebuie să treacă printr-un comitet de cenzură înainte de a putea fi difuzate în China. Nu este aşadar prima dată când un film străin este modificat pentru a se conforma cu ceea ce autorităţile prezintă drept valori mai „sănătoase” - în special pentru producţiile destinate publicului tânăr.

La începutul acestui an, sfârşitul filmului cult al lui David Fincher „Fight Club” (1999), cu Brad Pitt şi Edward Norton în rolurile principale, a fost şi el modificat pentru difuzarea sa pe platforma chineză Tencent Video. Din nou, poliţia a dejucat planurile macabre ale protagonistului, a indicat un text la finalul filmului.

Revenirea în China, pe o platformă de streaming, a serialului american „Friends” în februarie a stârnit critici în rândul spectatorilor care au observat că dialogurile care evocau homosexualitatea unui personaj fuseseră şterse.

Nu este clar dacă finalul „Minions 2” în China continentală a fost schimbat la cererea cenzorilor sau a producţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.