Filmul „Undeva la Palilula” al regizorului Silviu Purcărete va beneficia de o lansare specială în sălile de cinema din Franţa, după zece ani de la premiera în competiţia Festivalului de la Karlovy Vary şi de când a rulat pe marile ecrane din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două proiecţii în avanpremieră sunt programate pe 11 şi 16 septembrie, în prezenţa regizorului, la Forum des images din Paris, în cadrul L'Etrange Festival, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Selecţionerii L'Etrange Festival (8 - 19 septembrie 2021) l-au descoperit recent şi l-au inclus în secţiunea dedicată regizorilor aflaţi la primele filme, Nouveaux Talents.

Distribuit de ED Distribution, „Undeva la Palilula” va fi proiectat pe marile ecrane din Franţa la finalul anului 2021.

„Unic lungmetraj al acestui imens regizor de teatru, Silviu Purcărete, «Palilula» este un fel de «Imperiul viselor» al lui Alfred Kübin, versiunea românească, pentru că şi aici, ca şi acolo, călătorul care intră în cetate pătrunde într-o altă dimensiune. Fabulă politică şi fantasmagorie feliniană, «Palilula» îl angrenează pe spectator într-un carnaval populat de nebuni, prostituate şi beţivi inocenţi. Îndrăgostiţilor de explorări pe ritmuri kusturiciene, filmul acesta e făcut pentru voi. Oraşul fantomă merge mai departe... Pură minunăţie”, scriu selecţionerii festivalului.

Din distribuţia filmului lansat în România în 2011 fac parte Áron Dimény, George Mihăiţă, Constantin Chiriac, Răzvan Vasilescu, Horaţiu Mălăele, Sorin Leoveanu şi Ofelia Popii.

România, anii ‘60. Serafim, un tânăr doctor, primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Palilula, un autentic Macondo oltenesc, e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare; în spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă pe locuitorii Palilulei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.