Thrillerul „Tenet” al cineastului britanic Christopher Nolan a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de peste 20 de milioane de dolari, iar la nivel global filmul a generat încasări de aproximativ 150 de milioane de dolari pe parcursul a două weekenduri de la premieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tenet” este o dramă SF de spionaj, cu John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki şi Kenneth Branagh în distribuţie. Bugetul de producţie a fost de 200 de milioane de dolari.

Lungmetrajul lui Nolan (care a mai semnat filme ca „Dunkirk”, „The Dark Knight Rises” şi „Inception”) era programat să fie lansat în luna iulie, însă premiera a fost amânată din cauza pandemiei.

Compania Warner Bros. a transmis că este „foarte încântată” de rezultatele iniţiale şi a subliniat că prezentarea filmului în cinematografe va fi „un maraton, nu un sprint”.

La nivel internaţional, lungmetrajul a generat în al doilea weekend încasări de 78,3 milioane de dolari, astfel că, de la lansare, filmul a înregistrat până în prezent 146,2 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

„The New Mutants”, regizat de Josh Boone, s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 2,87 milioane de dolari.

Thrillerul „Unhinged”, cu Russell Crowe în rol principal, a coborât un loc, până pe trei, după ce, în al patrulea weekend de la debut, a generat încasări de 1,67 milioane de dolari.

„The Personal History of David Copperfield”, de Armando Iannucci, cu Dev Patel, Hugh Laurie şi Tilda Swinton în distribuţie, s-a menţinut pe locul al patrulea, cu încasări de 361.000 de dolari în al doilea weekend de la premieră.

Animaţia „The SpongeBob Movie: Sponge on the Run” a ocupat poziţia a cincea în box office, cu încasări de 345.000 de dolari în al patrulea weekend, în timp ce drama „Words on Bathroom Walls” s-a clasat pe a şasea, în coborâre un loc, cu încasări de peste 282.300 de dolari în al treilea weekend de la lansare.

Drama „My Brothers' Crossing”, regizată de Rocky Borba, a debutat cu încasări de 17.350 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.