Filmul ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, a fost selectat în competiţia CineMasters a Filmfest München, care se va desfăşura între 23 iunie şi 2 iulie, eveniment ce va fi deschis cu o proiecţie a filmului ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula ”Sieranevada”, care urmăreşte, timp de trei ore, o familie într-un apartament, ”într-un stil cinematografic captivant”, după cum notează organizatorii festivalului, este unul dintre cele 11 filme incluse în competiţie.

 

Alături de producţia lui Cristi Puiu, pentru premiul de 50.000 de euro, vor concura, între altele, ”The Salesman”, de Asghar Farhadi, pentru care actorul Shahab Hosseini a fost recompensat cu premiul pentru interpretare, ”Endless Poetry”, de Alejandro Jodorowsky, şi  ”Neruda”, de Pablo Larrain.

Un juriu internaţional va oferi, pentru al cincilea an consecutiv, trofeul Arri/Osram al competiţiei.

În cadrul festivalului german va fi prezentat şi ”Aquarius”, de Kleber Mendonca Filho, care i-a adus Soniei Braga trofeul pentru cea mai bună actriţă, iar pelicula ”Toni Erdmann”, cu Peter Simonischek, Sandra Huller şi Vlad Ivanov în distribuţie, care s-a bucurat, anul acesta, de cel mai mare succes la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost premiată de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI) , va deschide ediţia 2016 a Filmfest München.

Premiul CineMerit, care se acordă din 1997, la München, îi va reveni, anul acesta, actriţei Ellen Burstyn, pentru contribuţia adusă artei cinematografice. 

Filmul ”Sieranevada” va rula în cinematografele din România începând cu data de 9 septembrie.

”Sieranevada” este o producţie Mandragora, în coproducţie cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens şi Alcatraz Films.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.