Filmul „Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese”, parţial documentar, va fi lansat de Netflix anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Variety, „«Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese» captează spiritul neliniştit al Americii anului 1975 şi muzica pe care Dylan a cântat-o în toamna acelui an. În parte documentar, concert, vis febril, «Rolling Thunder» este o experienţă unică realizată de maestrul Martin Scorsese”.

Nu a fost stabilită o dată de lansare.

Netflix a mai dezvăluit că însuşi Bob Dylan a fost intervievat pentru acest film. Având în centru turneul „Rolling Thunder Revue”, pe care Dylan l-a întreprins în 1975 - 1976, pentru film, managerul muzicianului, Jeff Rosen, a vorbit în ultimii ani cu mai mulţi oameni care au participat la concerte.

Turneul „Rolling Thunder Revue” a fost conceput ca o caravană care a implicat poeţi, scriitori şi muzicieni.

Între alţii, au participat Joan Baez, alături de Dylan pentru duete după o lungă perioadă, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin’ Jack Elliott, Ronee Blakley, Mick Ronson, Scarlet Rivera, Allen Ginsberg şi Sam Shepard (care a lansat o carte despre turneu în 1977).

Joni Mitchell, Ringo Starr, Patti Smith, Bette Midler, Kinky Friedman, Dennis Hopper şi Phil Ochs au avut apariţii de scurtă durată în cadrul turneului sau în studio alături de Dylan.

Surse apropiate proiectului susţin că pregătirea filmului despre Bob Dylan a început în anii 2000.

„Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese” nu este singurul proiect al lui Scorsese pentru 2019. Tot pentru Netflix el pregăteşte „The Irishman”, anunţat în urmă cu mai mult de patru ani.

Martin Scorsese a mai realizat un film despre Bob Dylan, „No Direction Home”, lansat în 2005. Alte două proiecte cu tematică muzicală ale cineastului sunt „Shine a Light” (2008), care are în centru trupa The Rolling Stones, şi „George Harrison: Living in a Material World” (2011).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.