Lungmetrajul ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, recompensat cu premiul special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiţia oficială a Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajuns la cea de-a 31-a ediţie, evenimentul va avea loc în perioada 18-27 noiembrie.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, ”Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va fi proiectat în prezenţa actorului din rolul principal, Lucian Teodor Rus, pe 25 noiembrie, ora locală 22.00, şi pe 26 noiembrie, de la ora 11.20, informează producătorii.

În România pelicula va avea premiera pe 18 noiembrie, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.

Acţiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr în vârstă de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuţie fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

”Inimi cicatrizate” este o producţie Hi Film în co-producţie cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu Bord Cadre Films (Elveţia), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine este Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound designer - Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen, iar mixajul a fost realizat de Cristinel Şirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, în timp ce scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Producător este Ada Solomon, co-producători sunt Jonas Dornbach, Janine Jackowski şi Maren Ade, iar producători asociaţi Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Programul Media - Europa Creativă şi EURIMAGES.

Născut pe 28 martie 1977, Radu Jude a absolvit Facultatea de Regie de Film, la Universitatea Media. A lucrat ca asistent de regie pentru filmele ”Amen” (2002), de Costa-Gavras, şi ”Moartea domnului Lăzărescu” (2005), de Cristi Puiu.

Scurtmetrajul său de debut, ”Lampa cu căciulă” (2007), a fost recompensat, între altele, cu premii la festivalurile Sundance, San Francisco, Grimstad, IndieLisboa, Valencia şi Uppsala.

Lungmetrajul său de debut, ”Cea mai fericită fată din lume”, a primit NHK Award, la festivalul Sundace, şi premiul C.I.C.A.E., la Berlinala 2009, pentru ca şase ani mai târziu să primească Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, cu filmul ”Aferim!”.

Un alt premiu important primit de Radu Jude este menţiunea specială obţinută la Festivalul de Film de la Cannes, pentru scurtmetrajul ”Trece şi prin perete” (2014).

Radu Jude a fost membru al juriului Competiţiei de Scurtmetraj a celei de-a 17-a ediţii a Festivalului de Film Cottbus, în 2007, membru al juriului Competiţiei Internaţionale a Festivalului Timishort 2012 şi al juriului international al celei de-a şaptea ediţii a Filminute, în 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.