Filmul „Capace”, regizat de Sorin Marin, cu Vlad Ivanov şi Adrian Titieni în distribuţie, va rula în cinematografele româneşti din 27 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Capace” este povestea lui Radu, un bărbat bogat şi puternic, dar singur, interpretat de Vlad Ivanov, care îşi conduce afacerile cu autoritate şi fără scrupule. O criză de inimă şi vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să ia o pauză - să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră, unde trăiesc oameni simpli.

Personajul interpretat de Adrian Titieni este Toma, prieten din copilărie a lui Radu. În timp ce restul băieţilor din gaşca din copilărie au devenit oameni de afacere de success, el a ales o viaţă simplă, în Delta Dunării.

„Pentru noi, ceilalţi, Delta pare a fi un loc izolat, dar din perspectiva lui cred că poate să fie centrul lumii şi polul vieţii însăşi. Nu cred că Toma a ales izolarea, cred că a ales Delta pentru că pulsul vieţii aici era, nu în urbanul care aparent crează tumult de viaţă. E o viaţă zgomotoasă, artificială, creată artificial, convenţional cultural; ori aici, cred că în natură şi în dimensiunea conţinuturilor esenţiale ale fiinţei, nu era izolare”, spune Adrian Titieni.

Din distribuţia filmului „Capace” face parte şi Marc Titieni. „Prima dată am aflat că fiul meu joacă într-un film regizat de Sorin Marin şi m-am bucurat foarte mult pentru el, ca orice părinte. Ulterior am aflat că sunt şi eu distribuit. Am citit scenariul, mi s-a părut interesant cu atât mai mult cu cât legătura de filiaţie era feciorul – eu tânăr, în ciuda faptului că nu semănăm foarte mult, dar omul se schimbă odată cu trecerea timpului. Cu alte cuvinte, am fost amândoi prinşi în această ecuaţie, a filmului de debut al lui Sorin Marin, o premiză foarte interesantă, cum a fost şi parcursul”, adaugă Adrian Titieni.

„Capace” a fost filmat la Bucureşti şi în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe. Filmările au avut loc în peste 20 de spaţii şi au durat 25 de zile. Alături de Vlad Ivanov şi Adrian Titieni, din distribuţie mai fac parte Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiţă, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa şi Andrei Aradits.

Lungmetrajul a fost prezentat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Anonimul 2017.

Produs de Saga Film şi Fundaţia Anonimul, cu sprijinul CNC, cu participarea Tudori Properties şi Cinelab România, „Capace” va fi distribuit în cinematografele din România de Bomb Film Production.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.