Filmul „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, cu Andi Vasluianu în rol principal, va rula de vineri în peste 50 de cinematografe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit.

Scenariul este semnat de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, iar producător este Tudor Giurgiu.

Filmul va putea fi vizionat, în prima săptămână, în oraşele Bucureşti, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caransebeş, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Lugoj, Iaşi, Odobeşti, Oraviţa, Piatra Neamţ, Ploieşti, Piteşti, Râmnicu Sărat, Reşiţa, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Vulcan.

Lungmetrajul, din distribuţia căruia mai fac parte, între alţii, Voica Oltean şi Ioana Flora, a avut premiera de gală, miercuri seară, în Bucureşti, la Cinema Pro, în prezenţa câtorva sute de invitaţi. 

„Aştept momentul ăsta de când eram mică”, a declarat la final, pe scenă, Voica Oltean, actriţa în vârstă de 17 ani care a fost recompensată de juriul Festivalului de Film de la Karlovy Vary 2017 cu o menţiune specială pentru debut. „Premiul stă frumos înrămat pe perete la mine acasă. Din când în când mă uit la el şi zic: OK, următorul?”.

Joi seară, caravana ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, de la ora 19.30, unde vor fi prezenţi regizoarea Iulia Rugină, actriţa Voica Oltean şi actorul Dorin Andone, cel care îl interpretează rolul cameramanului de la care porneşte povestea filmului. 

Vineri, actorul Andi Vasluianu va fi prezent la Iaşi, alături de Iulia Rugină şi Voica Oltean pentru discuţia cu publicul de după proiecţia de la Ateneul Tătăraşi, la ora 19.00.

Sâmbătă, cei trei vor saluta publicul la proiecţiile speciale de la Botoşani, la Cinema Unirea (ora 19.00), şi Suceava, la Cinema City Suceava (ora 19.00), iar duminică, vor ajunge în Gura Humorului, la Casa de Cultură.

Caravana „Breaking News” va ajunge şi la Sibiu, sâmbătă, la Teatrul Gong, de la ora 19.00. Acolo publicul se va întâlni şi va discuta cu producătorul Bogdan Crăciun şi cu actriţa Floriela Grapini, care interpretează în film rolul producătoarei de televiziune.

Filmul este o coproducţie Hai-Hui Entertainment, în coproducţie cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu şi Bogdan Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.