Actorul Andi Vasluianu, care joacă rolul unui reporter de televiziune în filmul „Breaking News” al Iuliei Rugină, este de părere că meseria sa şi cea de jurnalist sunt asemănătoare, la bază stând adrenalina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Breaking News” va avea premiera în cinematografele din România pe 29 septembrie, iar o primă avanpremieră a filmului în Bucureşti va avea loc pe 21 septembrie, la Cinema Elvira Popescu. 

Acest film ar fi trebuit să fie debutul regizoarei Iulia Rugină. Scenariul a fost scris în urmă cu zece ani, iar unul dintre puţinele lucruri care au fost păstrate din varianta iniţială a poveştii e faptul că personajul principal este jurnalist.

Protagoniştii filmului sunt Andi Vasluianu şi Voica Oltean, o actriţă care, la doar 15 ani, a impresionat juriul Festivalului de la Karlovy Vary.

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit.

Actorul Andi Vasluianu, protagonistul poveştii, îşi aminteşte că a fost iniţial chemat la casting pentru un rol de cameraman. „Un cameraman care trăieşte. Apoi au trecut anii şi n-am mai ştiut nimic”, îşi aminteşte el. 

Contactat ulterior, regizoarea i-a spus că povestea din „Breaking News”, în noul format, este scrisă pentru el.

„De la un punct încolo, am scris cu Vasluianu în cap, ne-am dat seama că el este Alex Mazilu”, povestesc cele trei co-scenariste, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu şi Ana Agopian.

Vasluianu mai spune: „Pentru mine, ca actor, e foarte important să am relaxarea că pot să vorbesc cinstit cu regizorul, să îi spun cinstit ce cred, ce simt. Iar Iulia e deschisă la prezent, la ce se întâmplă acum, aici. Face parte din familia căutătorilor”.

Voica Oltean, tânăra parteneră de joc a lui Andi Vasluianu, îl numeşte mentorul ei. El recunoaşte că a ajutat-o în timpul filmării, dar spune că asta face parte dintr-un proces natural al meseriei de actor. „Explicând cuiva, îmi explic mie, de fapt. E o căutare tot a mea, iar Voica este al dracului de inteligentă. Dacă nu era aşa, nu ar fi putut să joace în filmul ăsta”, adaugă el.

Jurnalismul în viziunea lui Vasluianu este „o nebunie”. „E ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi”.

Alături de Andi Vasluianu şi Voica Oltean, în film joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru şi Constantin Cojocaru.

Filmul este o coproducţie Hai-Hui Entertainment, în co-producţie cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu şi Bogdan Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.