Festivalul Internaţional de Film de la Cannes a anunţat că filmul biografic „Elvis”, despre legenda muzicii americane, va fi prezentat în avanpremieră mondială pe Croazetă, la cea de-a 75-a ediţie, în mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interpreţii Austin Butler, în rolul muzicianului de rock and roll, Olivia DeJonge în rolul soţiei sale Priscilla, şi Tom Hanks în cel al impresarului său, colonelul Tom Parker, sunt aşteptaţi la Cannes, precum şi regizorul australian Baz Luhrmann.

Acest nou film biografic rock, un gen care s-a dezvoltat în ultimii ani, de la Joaquin Phoenix în rolul lui Johnny Cash („Walk the line”, 2006) la Rami Malek care a obţinut Oscarul în 2019 pentru interpretarea sa în rolul lui Freddie Mercury în „Bohemian Rhapsody”, va fi lansat pe 24 iunie în Statele Unite iar din 22 iunie în restul lumii.  

Filmul retrasează viaţa şi opera lui Elvis Presley pe două decenii, de când a cunoscut celebritatea până la „statutul de star fără precedent, în timp ce America este afectată de mişcări socioculturale majore şi îşi pierde inocenţa”, potrivit unui comunicat al organizatorilor Festivalului. 

Baz Luhrmann este un obişnuit la Cannes: el este şi singurul regizor care a prezentat „două lungmetraje în deschiderea evenimentului cu „Moulin Rouge!” în 2001, selecţionat în competiţie, şi „Marele Gatsby” în 2013”, se arată în comunicat. 

Cel mai important dintre festivalurile mondiale de cinema îşi va prezenta selecţia oficială pe 14 aprilie. Palme d'Or 2021 a fost câştigat de „Titane” de Julia Ducournau. 

Încă nu a fost anunţat juriul festivalului, dar Tom Cruise va fi prezent la evenimentul din 17-28 mai. El va prezenta, la 35 de ani distanţă, o continuare a filmului „Top Gun”. „Top Gun Maverick” va fi proiectat pe 18 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.