Lungmetrajul ”Belgica”, premiat pentru regia lui Felix Van Groeningen la Festivalul de la Sundance 2016, va rula din 17 februarie pe marile ecranele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Belgica” este un film bazat pe povestea reală a unui bar şi a celor doi fraţi care l-au creat. “Spun povestea a 1001 de antreprenori: cu cât ajungi mai mare, cu atât eşti obligat să renunţi la idealurile tale. Pentru mine, barul ăsta e o societate în miniatură. Un mix eclectic de euforie, entuziasmul vieţii de noapte, nevoia de libertate şi revolta anti-sistem, toate presărate cu un pic de tristeţe pentru lucrurile care se pierd pe drum”, a declarat regizorul Felix Van Groeningen.

”Belgica”, al cincilea lungmetraj semnat de regizorul belgian Felix Van Groeningen, a câştigat premiul pentru regie la festivalul Internaţional de Film de la Sundance 2016 şi premiul pentru cea mai bună muzică la Festivalul de Film de la Oostende 2017.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Felix Van Groeningen a ajuns să fie un îndrăgit al festivalurilor odată cu filmul ”Broken Circle Breakdown” (2012), o dramă nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun străin şi cu alte peste 30 de premii şi 20 de nominalizări în festivaluri din toată lumea.

Actorii principali din ”Belgica” sunt Stef Aerts, cunoscut pentru filme ca ”Oxygen” (2010), ”Cub” (2014), şi Tom Vermeir.

Imaginea îi aparţine lui Ruben Impens, directorul de imagine care a semnat pentru ”Broken Circle Breakdown” şi ”Raw”.

”Belgica”, o coproducţie Belgia-Franţa, distribuit în România de Transilvania Film, va intra pe 17 februarie în cinematografe din toată ţara.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.