Filmele incluse în selecţia celei de-a 15-a ediţii a festivalului Animest, desfăşurată în premieră online, au generat mai mult de 3.700 de accesări, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucureşti, oraşul care a găzduit primele 14 ediţii ale Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest, s-a aflat şi în 2020 în topul localităţilor din care spectatorii de toate vârstele au urmărit cele mai noi şi mai premiate producţii animate ale anului.

Proiecţiile virtuale din programul ediţiei au cumulat 3.741 de accesări. La acestea se adaugă peste 10.000 de accesări ale dezbaterilor, meselor rotunde şi masterclass-urilor transmise live pe Facebook. Clasamentul regiunilor în care au fost înregistrate cele mai multe accesări în perioada 9-15 noiembrie e completat de judeţele Cluj, Braşov, Timiş, Prahova, Mureş şi Iaşi.

„Vestita invazie a urşilor în Sicilia” (r. Lorenzo Mattotti), lungmetrajul care a deschis cea de-a 15-a ediţie a festivalului, s-a aflat în topul preferinţelor publicului, urmat îndeaproape de scurtmetrajele din competiţia românească şi de poveştile bizare cuprinse în secţiunea Creepy Animation Night. Programele speciale dedicate competiţiei internaţionale au adunat un număr total de 795 de spectatori, iar peste 300 de spectatori au urmărit filmele incluse în secţiunea cu filme din arhivă, dedicată celebrării celor 100 de ani de animaţie românească.

Aproximativ 1.400 de utilizatori au accesat discuţia moderată de criticul de film Mihai Fulger, la care invitaţii Dana Duma şi Radu Igaszag au discutat despre istoria celor 100 de ani de animaţie autohtonă. Cinefilii au participat în număr impresionant şi la discuţia cu artistul canadian Aaron Long, unul dintre regizorii seriei animate legendare „BoJack Horseman”, iar cel mai mare număr de vizualizări a fost înregistrat de discuţia moderată de Andreea Pietroşel, la care au participat reprezentantele Tricky Women, primul festival dedicat exclusiv femeilor din industria de animaţie.

Singurul eveniment offline din programul ediţiei, expoziţia dedicată celor 100 de ani de animaţie românească găzduită de Rezidenţa BRD Scena9, a atras aproximativ 600 vizitatori, iar o versiune 3D este încă disponibilă online.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest a fost organizată de Asociaţia Animest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.