Filmele „Babyteeth: Prima iubire”, câştigătorul Trofeului Transilvania şi al Premiului Publicului la TIFF 2020, „Corpus Christi”, nominalizat la Oscar 2020, şi „Another Round”, parte din selecţia Cannes 2020, se numără între lungmetrajele care vor avea premiera toamna aceasta în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Babyteeth: Prima iubire”, regizat de australianca Shannon Murphy, a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2019. Pentru interpretarea lui, Toby Wallace a primit premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor.

Lungmetrajul de debut al lui Murphy spune povestea unei adolescente în vârstă de 16 ani (interpretată de Eliza Scanlen, starul serialului HBO „Sharp Objects”), bolnavă de cancer, care se îndrăgosteşte de un dealer de droguri.

„Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie.

Filmul polonez „Corpus Christi”, regizat de Jan Komasa, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

El urmăreşte fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său, şi preia accidental o parohie, pretinzând că este trimisul Bisericii. Apariţia unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

„Corpus Christi” va fi lansat în cinematografele din România pe 9 octombrie.

Cea mai recentă realizare a cineastului Thomas Vinterberg, „Another Round/ Druk”, cu Mads Mikkelsen în rol principal şi inclus în selecţia Cannes 2020, va avea premiera românească pe 27 noiembrie 2020.

Lungmetrajul reuneşte o bună parte din echipa „The Hunt” (2012), care a fost selectat în competiţia de la Cannes şi nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar. Este vorba despre scenaristul Tobias Lindholm şi actorii Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen şi Lars Ranthe. Din distribuţie face parte şi Magnus Millang, care a mai putut fi văzut în dramele lui Vinterberg „The Commune” (2016) şi „The Command” (2018).

„Another Round” porneşte de la teoria conform căreia ne naştem cu o cantitate mică de alcool în sânge şi că o uşoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele şi sporind creativitatea. 

Filmele vor fi distribuite de Bad Unicorn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.