Grădina de vară Cinemascop din Eforie Sud va găzdui din 3 iulie proiectul "Eforie Colorat". Spaţiul a fost redeschis în 2018, cu ocazia festivalului Cinemascop, iar anul acesta, Asociaţia Forumul Artelor Vizuale a extins programul pe toată perioada verii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Ceh, iniţiatorul festivalului şi co-organizator al "Eforie Colorat", invită publicul la gala de deschidere a proiectului, ce va avea loc pe 3 iulie, în Grădina de vară Cinemascop.

Proiectul de faţă a evoluat în ultimii trei ani de la un festival de o săptămână, la unul cât o vară întreagă.

Anul acesta, "Eforie Colorat" propune un program mai lung şi mai complex: un colţ VR, o bibliotecă pop-up, tururi ghidate despre istoria şi arhitectura oraşului.

Sâmbătă, publicul va putea viziona filmul românesc "Filantropica" (r. Nae Caranfil, 2002), de la ora 21.30, iar înainte, de la ora 19.30, se va auzi muzica electronică a lui Bubblegun.

Vor fi organizate şi trei expoziţii. Pe pereţii grădinii vor fi prezentate două expoziţii despre femei remarcabile care au schimbat lumea, una din partea Institutului Polonez, iar cealaltă realizată de Centrul Ceh Bucureşti.

Organizatorii promit că arta contemporană nu va lipsi, deoarece pe toată perioada verii, white cube-ul de la ETAJ on wheels este plasat în incinta grădinii şi prezintă artişti români, iar expoziţia „Bună ziua, cred ca nu m-aţi înţeles" a artistei Raluca Ilaria Demetrescu va fi deschisă la momentul galei.

La colţul VR special amenajat de Loop Virtual Reality Solutions, publicul va experimenta teatrul într-o formă nouă şi neaşteptată; asta înainte sau după ce răsfoiesc o carte din biblioteca pop-up de la Educab şi Educab România.

Participarea la gală este gratuită. Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii şi contaminării cu Covid-19, iar capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.