Seria tematică „Filme de limba spaniolă - Portrete de regizori", reluată la finalul lunii august cu un eveniment dedicat lui David Trueba, va continua în luna septembrie, primul artist în focus fiind Patricia Ferreira, cu „Sé quién eres” şi „El alquimista impaciente”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patricia Ferreira s-a născut în Madrid, în 1951, a absolvit Ştiinţa imaginii şi Jurnalism de la Universitatea Complutense din capitala spaniolă. Şi-a început activitatea în domeniu cu critică de film la TVE şi la revista Fotogramas, apoi a lucrat ca realizatoare, regizoare şi scenaristă pentru seriale şi programe culturale, de informaţie şi documentare.

În 2004 a participat cu „Cel mai bine păstrat secret” în documentarul colectiv „En el mundo a cada rato” care promovează lupta pentru apărarea drepturilor copiilor, lupta împotriva SIDA, protecţia minorilor împotriva violenţei şi exploatării la locul de muncă. Ea ţine cursuri de regie la Escuela de Cine de la Comunidad de Madrid (ECAM). Din 2006 face parte din Junta Directiva de CIMA (asociaţia femeilor din domeniul regiei şi al mediilor audiovizuale), a cărei co-fondatoare este, şi este membră a CREA, asociaţia regizorilor şi creatorilor galicieni.

Thriller psihologic, „Sé quién eres” (2000) spune povestea unei tinere psihiatre care îl cunoaşte pe Mario, un pacient ce suferă de o boală rară ce afectează memoria. Pe măsură ce relaţia lor devine tot mai apropiată, încep să iasă la iveală secrete tulburătoare din trecutul lui Mario. Filmul a primit trei nominalizări la premiile Goya şi o nominalizare la Premiile Forqué. Filmul va rula luni, 13 septembrie, de la ora 20:00, în El Patio, curtea interioară a Institutului Cervantes.

„El alquimista impaciente” (2002) este un thriller în care sergenţii Rubén Bevilacqua şi Virginia Chamorro trebuie să investigheze cazul morţii unui inginer de la o centrală nucleară. Deşi este declarant accident, câteva luni mai târziu, investigaţia se reia după ce apare o nouă victimă. Filmul, care a fost nominalizat la două premii Goya, va putea fi vizionat marţi, 14 septembrie, de la aceeaşi oră, în acelaşi spaţiu.

Filmele vor rula în versiunea originală, cu subtitrare în limba română, şi proiecţiile vor avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de contextul sanitar.

Accesul la proiecţii se face pe bază de rezervare în scris printr-un e-mail trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.