Cea de-a opta ediţie a caravanei Zilele Filmului Românesc începe la Suceava, în perioada 6 - 8 aprilie, unde vor fi prezentate cele mai recente filme autohtone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Modern.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude, premiat anul trecut cu Globul de Cristal şi premiul Label Europa Cinemas la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, va deschide proiecţiile pe 6 aprilie. Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă şi a fost propunerea de anul acesta la Oscar a României.

Documentarul „Distanţa dintre mine şi mine”, semnat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, recompensat cu premiul publicului în secţiunea Avanpremierele Toamnei la Les Films de Cannes a Bucarest, o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare şi graficiană, a cărei viaţă a fost o luptă între estetică şi etică.

Dana Bunescu este primul invitat special al caravanei la Suceava şi va răspunde întrebărilor publicului după proiecţia din seara de 6 aprilie, de la 19:00.

Pe 7 aprilie, de la ora 14:00, va rula filmul lui Florin Şerban „Dragoste 1. Câine”, cu Valeriu Andriuţă şi Cosmina Stratan în rolurile principale, urmat de „Pororoca”, regizat de Constantin Popescu. Actorul Bogdan Dumitrache a primit premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la San Sebastian pentru rolul din acest film care spune povestea dispariţiei unui copil într-un moment de neatenţie a tatălui şi a modificării geografiei de familie în contextul acestui eveniment devastator.

Zilele Filmului Românesc la Suceava se încheie cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri la care va participa producătoarea Bianca Oana după proiecţia filmului „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, de Adina Pintilie, câştigătoarea trofeului Leul de Aur la Berlinala 2018.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.