Filmele „Sorry We Missed You”, de Ken Loach, „Babyteeth”, de Shannon Murphy, premiat la Veneţia şi la TIFF, controversatul „Mulan” şi comedia „The War with Grandpa”, cu Robert De Niro şi Uma Thurman, sunt lungmetrajele care vor rula de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În absenţa dvs./ Sorry We Missed You”, de Ken Loach, a avut premiera la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost inclus în competiţie.

În speranţa că activitatea independentă şi contractele pe termen scurt le pot rezolva problemele financiare, un şofer din Marea Britanie şi soţia lui, care se străduiesc să îşi crească copiii, sfârşesc prin a rămâne blocaţi în cercul vicios al acestei forme moderne de sclavie.

Extrem de relevant în contextul crizei economice generate de pandemie, cel mai nou film al regizorului britanic Ken Loach rulează pe marile ecrane din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Sibiu şi Târgu Mureş.

„Babyteeth: Prima iubire”, regizat de australianca Shannon Murphy, a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2019. Pentru interpretarea lui, Toby Wallace a primit premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor.

Lungmetrajul de debut al lui Murphy spune povestea unei adolescente în vârstă de 16 ani (interpretată de Eliza Scanlen, starul serialului HBO „Sharp Objects”), bolnavă de cancer, care se îndrăgosteşte de un dealer de droguri.

„Babyteeth: Prima iubire” va rula în 50 de cinematografe din 30 de oraşe din România. Anul acesta, lungmetrajul a primit marele trofeu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, unde a fost premiat şi de public.

Filmul live-action „Mulan”, producţie a Disney regizată de Niki Caro, era programat să fie lansat în luna martie a acestui an. După mai multe amânări, din cauza pandemiei, el a fost lansat pe platforma Disney+, în anumite teritorii.

La scurt timp după asta, compania Disney a ajuns în centrul unei controverse, fiind aspru criticată în mediul online pentru că a filmat o bună parte din lungmetraj în provincia chineză Xinjiang unde guvernul este acuzat că încalcă drepturile omului. A fost lansată şi o campanie de boicotare a filmului.

Rolul principal este interpretat de Crystal Liu. Mulan este o tânără care se deghizează în bărbat pentru a-i lua locul în armată vârstnicului ei tată.

Comedia „Un tataie de coşmar/ The War with Grandpa”, regizată de Tim Hill, îl aduce pe Robert De Niro în rolul unui bunic care este nevoit să împartă camera cu nepotul lui. Acesta din urmă, deranjat, decide să îi declare război în încercarea de a-şi recupera spaţiul.

Din distribuţie fac parte Uma Thurman, Oakes Fegley, Rob Riggle, Christopher Walken şi Jane Seymour.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.