Ediţia pilot a Film O’Clock International Festival va avea loc în luna decembrie 2020, se va desfăşura simultan în cinci ţări aflate pe meridianul de 25° latitudine estică - Lituania, România, Grecia, Egipt şi Africa de Sud - şi va prezenta doar filme produse în aceste ţări, selectate de un comitet de curatori din fiecare stat participant, accentul fiind pe filme de debut ale unor autori cu o puternică viziune artistică, precum şi pe noile forme de povestire cinematografică, specifice fiecărei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, în cadrul unui eveniment organizat de Next Wave DFFB (Academia de Film din Berlin) şi Cannes Next în Marché du Film va fi prezentat Film O’Clock International Festival, un nou festival de film ce propune o mişcare socială şi culturală globală orientată pe meridiane şi fusuri orare, iniţiat de Mirona Radu (Creatrix Fama), cu o experienţă de aproximativ zece ani în producţie şi distribuţie de film, precum şi festivaluri internaţionale, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Proiectul a fost conturat după o serie de întâlniri cu experţi internaţionali, printre care Madeleine Probst (Watershed, Europa Cinemas), Sten-Kristian Saluveer (Storytek, Cannes Next), Jon Barrenechea (MUBI), Matthijs Wouter Knol (European Film Market) şi Paula Astorga (Cineteca National).

Conceptul pe care se fundamentează Film O’Clock International Festival are doi piloni-cheie: filmul, ca vehicul de emoţii şi idei, şi timpul de calitate petrecut împreună, reprezentând cea mai valoroasă resursă.

Filmele selectate vor fi proiectate simultan, în oraşe şi ţări diferite, şi vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele creative şi critici de film, transmise de la faţa locului în celelalte cinematografe participante în proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.