Festivalul de Artă Film în Sat, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, care la începutul lunii august a strâns peste 10.000 de spectatori în staţiunea turistică Peştişani (Gorj), ajunge pentru prima dată în comuna Cernăteşti (Dolj), în perioada 25-27 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul festivalului organizat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu” include filme româneşti, concerte, expoziţii şi ateliere, toate cu intrare liberă. Evenimentul are loc pe stadionul Cernăteşti, precum şi la Cula Cernăteştilor.

Film în Sat oferă participanţilor oportunitatea de a întâlni actori şi regizori, artişti plastici şi muzicieni şi contribuie la dezvoltarea creativităţii tinerilor şi adulţilor din mediul rural prin artă. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 25 august, de la ora 19:00, pe stadionul Cernăteşti şi va fi urmată de un concert şi proiecţia filmului „Ghinionistul”, comedia semnată de Iura Luncaşu, cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa şi Gheorghe Visu în rolurile principale, de la 21:30.

„Oameni de treabă”, comedia neagră regizată de Paul Negoescu, cu un circuit festivalier impresionant şi şase trofee Gopo, va rula sâmbătă, 26 august, ora 21:30. În rolurile principale se regăsesc Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc.

Pe lângă proiecţiile de lungmetraj, programul cinematografic este completat de o selecţie de scurtmetraje româneşti, sâmbătă, 26 august, de la ora 19:00.

Sâmbătă, pe 26 august, iubitorii de muzică şi fanii artistului Mihai Mărgineanu sunt aşteptaţi de la ora 20:00 la concertul pe care acesta îl  va susţine la Cernăteşti, alături de trupa sa.

Film în Sat include şi o serie de ateliere pentru copii, precum cele de desen, arta actorului, fotografie, programate sâmbătă şi duminică, începând de la ora 11:00, dar şi expoziţii şi instalaţii.

După prima ediţie, care a avut loc la Peştişani (Gorj) şi Dolhasca (Suceava) în 2022, la care au participat peste 7000 de persoane, Film în Sat a revenit în 2023 cu o ediţie şi la Islaz (Teleorman), care a avut loc în luna iunie. A doua ediţie Film în Sat de la Peştişani 2023 (1 - 6 august) a înregistrat un număr record de participanţi (peste 10000). După evenimentul de la Cernăteşti (Dolj), festivalul va călători şi în alte localităţi din ţară.

Programul complet al ediţiei 2023 de la Cernăteşti (Dolj) va fi afişat în perioada următoare pe site-ul festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.