O seră istorică, o casă de patrimoniu de 151 de ani şi o grădină urbană din inima Bucureştiului vor deveni laborator de idei şi experimente în jurul "tăcerii", tema festivalului multidisciplinar Unfinished, care va avea loc între 22 şi 24 septembrie, în House of Ideas (Casa Universitarilor - str. Dionisie Lupu 46). Vineri este ultima zi în care cei interesaţi se pot înscrie pentru a participa în festival: apply.unfinished.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar 3.141 de oameni vor fi selectaţi pentru a participa la cea de-a opta ediţie a festivalului Unfinished, iar timp de trei zile aceştia se vor putea bucura de experienţe, conversaţii, momente artistice, instalaţii şi sesiuni de wellness, alături de celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin şi conversaţii în jurul focului.

Silence, tema ediţiei

Tăcerea va fi firul roşu al tuturor momentelor din festivalul UNFINISHED, iar zeci de invitaţi - artişti, filosofi, antreprenori, creativi, gânditori - din toate colţurile lumii, vor explora tema ediţiei din perspectiva domeniului lor de activitate.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului UNFINISHED, a declarat că „tăcerea (Silence) a devenit din ce în ce mai prezentă în conversaţiile noastre şi este legată de multe aspecte ale vieţii pe care vrem să le abordăm: tăcerea în relaţii (intimitate, secrete, tabuuri, relaţii de muncă), tăcerea în raporturile de putere (cenzură, protest, greve), tăcerea în tehnologie (algoritmi, inteligenţa artificială), tăcerea în meditaţie şi yoga. Sunt multe tipuri de tăcere şi cu siguranţă nu vom putea să le abordăm pe toate şi nici nu avem toate răspunsurile, dar putem crea un spaţiu intenţionat pentru ascultare”.

O parte dintre invitaţi vor aborda tăcerea foarte direct, aşa cum este jurnalista Anelise Borges (FR), care va vorbi despre inutilitatea cuvintelor în faţa realităţii crunte sau fotograful istoric João Paulo Barbosa (BR)  ale cărui lucrări gravitează în jurul expediţiilor în peisaje tăcute. Alţii vor trata tema festivalului într-un mod  metaforic, cum ar fi experta în conexiuni umane, Lakshmi Rengarajan (US), care reimaginează modul în care ieşim la date-uri mai târziu în viaţă sau Ligia Giatti (BR), ce va discuta despre muncă şi leadership.

Unii vor aplica strategii creative pentru a rupe tăcerea dintre noi, cum ar fi Topaz Adizes (MX) şi duo-ul de spoken poetry Griot (US), ce vor cataliza conversaţii neaşteptate între participanţi. Alţii vor trata tema într-o manieră practică şi vor traduce liniştea în workshopuri cum ar fi cel de upcycling susţinut de designerul Alexe Popescu (RO) sau cel de re-personalizare a tricourilor şi a totebag-urilor pe care participanţii le deţin deja, în încercarea de a deschide un dialog despre sustenabilitate.

Avisek Majumdar (IN) va susţine sesiuni lungi de yoga, create tocmai pentru a ajunge la liniştea interioară. Muzicienii şi DJ-ii se vor juca în felul lor cu tăcerea (sau lipsa ei), iar coregrafa Rafaela Sahyoun (BR) va pregăti şase dansatori pentru a se exprima folosindu-şi trupurile în detrimentul cuvintelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.