Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Orhideelor din Londra, organizată la Grădina Botanică Regală din Kew, o suburbie a capitalei britanice, debutează sâmbătă cu o ediţie dedicată exuberanţei florale din India, ţara aleasă pentru a reprezenta tema centrală a evenimentului din 2017, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sera centrală de la Grădina Botanică din Kew, vizitatorii pot să admire aranjamente florale spectaculoase, iar unele dintre ele au fost realizate sub forma unor modele la scară naturală care imită siluetele unui elefant, unui tigru şi unui păun.

Elisa Biondi, creatoarea acestui festival inedit, a spus: ”Ne-am gândit că alegând această temă (India, n.r.), vom oferi administratorilor Grădinii Botanice din Kew şansa de a vorbi despre conservare şi despre importanţa plantelor, dar şi despre importanţa relaţiei dintre plante şi fiinţele umane”.

Mii de ordidee spectaculoase pot fi admirate în ghivece, în cadrul unor decoraţiuni murale, unor sculpturi florale sau atârnând pur şi simplu de liane agăţate de tavanul serei centrale.

La organizarea acestui festival au participat peste 100 de voluntari.

Sunt expuse peste 5.600 de plante, iar 3.600 dintre ele sunt orhidee, au precizat organizatorii.

Cea de-a 22-a ediţie a evenimentului London Orchid Festival se desfăşoară în perioada 4 februarie - 5 martie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.