A 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Comedie Film 4 Fun se va desfăşura, în perioada 3 - 5 noiembrie, la Cinemateca Eforie şi ARCUB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Film 4 Fun are pentru a cincea oară o competiţie internaţională de scurtmetraje comice. Aceasta include 30 de filme reprezentând 17 ţări: Franţa (7 producţii), Spania (5), Germania, Italia şi România (2), Argentina, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Iran, Israel, Marea Britanie, Mexic şi SUA (câte 1 film fiecare).

Scurtmetrajele intrate în competiţie, finalizate după 1 noiembrie 2021, au fost selecţionate de criticul de film Mihai Fulger din cele 805 de producţii din toată lumea înscrise în festival. Dintre filmele din competiţie, 27 vor putea fi văzute şi online, gratuit şi în întreaga lume, pe site-ul festivalului (www.Film4Fun.ro), în zilele de 3 şi 4 noiembrie. Aceste 27 de scurtmetraje comice intră în cursă pentru Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor spectatorilor care vizionează filmele.

Competiţia Film 4 Fun este din nou evaluată de un juriu internaţional, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu. Juriul de experţi al ediţiei a 15-a a festivalului este compus din trei membri: criticul de cinema francez Fabien Baumann (de la reputata revistă Positif), care revine la Film 4 Fun după ediţia din 2021, actriţa română Andreea Vasile şi directorul de imagine şi regizorul româno-francez Horea Lapteş.

Programul ediţiei a 15-a mai include, la Cinemateca Eforie, două noi lungmetraje comice savuroase. Publicul Film 4 Fun poate vedea, în premieră românească, comedia de acţiune hollywoodiană "Bodyguardul: Misiune în junglă" ("Freelance", regia Pierre Morel), avându-i în distribuţie pe John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve şi Christian Slater.

De asemenea, festivalul prezintă în avanpremieră filmul "Confort nordic" ("Northern Confort"), o coproducţie Islanda-Marea Britanie-Germania în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), cu Björn Hlynur Haraldsson, Timothy Spall, Lydia Leonard, Ella Rumpf şi Nick Blakeley.

Producătoarea, regizoarea, monteuza şi profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a festivalului Film 4 Fun, a declarat: „Prin acest eveniment ne propunem promovarea unei apreciate forme de divertisment - comedia, un gen cinematografic deloc facil – pentru a atrage publicul în săli. În cadrul festivalului, prezentarea filmelor de comedie, atât româneşti, cât şi internaţionale, reprezintă un bun prilej pentru a aduce în faţa publicului autori consacraţi, dar şi debutanţi. Anul acesta, Film 4 Fun se va desfăşura la Cinemateca Eforie, locul unde a avut loc prima ediţie a festivalului, precum şi la ARCUB”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.