Festivalul internaţional de film de animaţie Animest va avea loc anul acesta în format hibrid, online şi pe marile ecrane, în perioada 9 - 15 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată în istoria de 15 ani a evenimentului, filmele incluse în selecţia oficială vor putea fi urmărite din întreaga ţară, prin intermediul noii versiuni a platformei animest.ro.

Astfel, cele mai aşteptate şi cele mai premiate producţii ale anului, dar şi filme de arhivă – din istoria celor 100 de ani de animaţie românească, vor rula atât pe marele ecran, la Cinema „Elvire Popesco” din Bucureşti, cât şi în mediul online, prin platforma de streaming a festivalului.

Programul ediţiei va fi disponibil în curând pe site-ul evenimentului.

O selecţie de peste 380 filme va fi prezentată publicului la această ediţie, online şi offline.

Vor avea loc, în parte online, şi întâlniri cu creatorii filmelor prezentate, expoziţii şi evenimentele speciale.

Spotul oficial realizat de regizorul şi animatorul Paul Mureşan în acest an contextualizează situaţia globală care a afectat desfăşurarea marilor evenimente cinematografice, aducând în poveste noi personaje pe care mascota festivalului reuşeşte să le îmblânzească prin puterea animaţiei.

„2020 este un an interesant pentru toată lumea. Ne-a făcut să ne gândim la impactul pe care îl avem asupra lumii. Ne-a făcut să ne gândim la rolul nostru in comunitate şi ne-a făcut să ne gândim la hârtie igienică şi moarte. De ultimul subiect m-am legat în spotul pentru a 15-a ediţie Animest, considerând că, într-un fel sau altul, suntem într-o staţie de autobuz cu toţii, aşteptând ceva incert ce nici nu ştim dacă o să vină sa nu. Dar nu suntem singuri, în staţie mai aşteptată şi Moartea. Se află şi ea acolo cu treburile ei, iar atitudinea noastră faţă de dânsa ar putea avea un impact asupra locului în care ne duce următorul autobuz”, a explicat artistul.

Evenimentele indoor organizate în acest an la Bucureşti vor avea loc cu respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare aflate în vigoare în luna noiembrie.

Pentru participarea la evenimentele organizate online, toate detaliile tehnice vor fi disponibile pe site-ul festivalului, odată cu publicarea programului oficial şi punerea biletelor şi abonamentelor în vânzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.