Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii, Spotlight, are loc în perioada 5 - 8 mai, la Bucureşti, oraşul făcând astfel parte din circuitul celor mai importante capitale europene care găzduiesc manifestări similare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia din acest an se va desfăşura pe Calea Victoriei, traseul de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piaţa Naţiunilor Unite.

Spotlight 2016 marchează colaborări cu artişti români şi internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate, informează organizatorii, ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural şi sesiunile de video-mapping pregătite de artiştii invitaţi vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Priorităţile Bucureşti 2021, printre care accesul la artă şi migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia oraşului, se oglindesc şi în programul festivalului. Astfel, Spotlight va fi prezent şi în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice ca Foişorul de Foc, Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” şi  statuia ”Leul”.

Festivalul Spotlight are alături doi parteneri internaţionali puternici - Signal Festival din Praga şi Festivalul Luminilor din Berlin, care este unul dintre cele mai cunoscute si mai de amploare evenimente de acest gen din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.