Cristina Tănase (alias June) a fost singura participantă din România şi unul dintre cei 10 finalişti la concursul Shure Montreux Jazz Voice Competition din cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux, care se desfăşoară în perioada 1 - 16 iulie. Tanara artistă a primit trofeul "Special Jury Prize" (Premiul Special al Juriului), acordat pentru prima dată în cei 50 ani de existenţă ai festivalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta a fost prima mea participare la un eveniment internaţional de jazz, unde au fost selectaţi 10 concurenţi din 160 de participanţi din mai multe ţări. Am primit Special Jury Prize în finală, primul premiu de acest gen în cei 50 de ani de festival, pe care juriul l-a conceput special pentru mine, care a venit cu o invitaţie de o săptămână la Montreux Jazz Academy, unde voi avea şansa să cunosc mari mentori de jazz şi să fac parte dintr-o lume de muzicieni absolut excepţionali. Sunt mândră că am reprezentat România şi că am adus cu mine, peste hotare, o parte din moştenirea noastră culturală", a declarat Cristina Tănase. 

Cristina a interpretat live în cadrul concursului două melodii, "Don't Get Around Much Anymore", inspirată din celebrul cântec omonim al lui Natalie Cole, şi o adaptare jazz a binecunoscutei piese "Până Când Nu Te Iubeam" a Mariei Tănase.

"Publicul a fost extrem de receptiv, mai mult decât mă aşteptam, compus din personalităţi, între care s-a aflat şi ambasadoarea României în Elveţia, care, după reprezentaţie, m-a felicitat personal, din suflet, fapt care a însemnat o mare onoare pentru mine", a adăugat artista.

Cristina Tănase va lansa peste câteva săptămâni primul ei single, intitulat "Raise Me Up".

Festivalul de Jazz de la Montreux sărbătoreşte vara aceasta 50 de ani de la înfiinţare, o ediţie specială, prin amploarea sa şi numele mari care vor urca pe scenă: Lana del Rey, Muse, Herbie Hancock, Jamie Cullum.

În festival, între 7 şi 9 iulie, a avut loc concursul Shure Montreux Jazz Voice Competition, unul dintre cele mai importante concursuri de interpretare de jazz. Preşedintele juriului a fost Angelique Kidjo, cântăreaţă şi compozitoare, câştigătoare a trei premii Grammy. Alături de ea, juriul a inclus alţi cinci membri, producători, membrii ai Montreux Jazz Artists Foundation. 

Festivalul de Jazz de la Montreux a fost înfiinţat în 1967 de Claude Nobs. Festivalul a primit de-a lungul celor 50 de ani artişti legendari printre care Prince şi Deep Purple, care au contribuit prin cântecele lor la legenda festivalului, în timp ce alţii ca David Bowie, Nina Simone şi Freddie Mercury s-au instalat în regiune şi chiar au compus albume. Festivalul a adunat toate genurile muzicale, a descoperit şi a lansat tinere talente. 

Încă de la început, organizatorii festivalului s-au dovedit vizionari prin faptul că au înregistrat fiecare concert folosind ultimele tehnologii ale momentului. Această colecţie unică de arhivă audiovizuală conţine mai mult de 5.000 de ore de muzică live, şi a fost recunoascută şi inclusă de UNESCO în “Memory of the World Register”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.