Un număr de 44 de producţii documentare şi de ficţiune, peste 70 de invitaţi speciali, 15 concerte, dezbateri şi ateliere fac parte din programul celei de-a noua ediţii a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov, care va avea loc în perioada 28 iulie - 6 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din program vor face parte mai multe expoziţii, dar şi prima ediţie a Salonului de Istorii Scrise, târg de carte în cadrul căruia vor fi prezente 14 edituri.

Festivalul va avea loc în Grădina Cetăţii Râşnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă Schubz.

Invitaţii vor dezbate, în cadrul Şcolii de Vară Astra, tema principală a festivalului de anul acesta: “Globalizarea Populismului”.

FFIR 2017 va fi deschis cu performance-ul “Dar despre ce e vorba? - tipare şi forme libere”, urmat de proiecţia filmului ”6,9 pe scara Richter”, în prezenţa regizorului Nae Caranfil. Cineastul va fi alături de publicul festivalului şi sâmbătă, de la ora 15:30, la dezbaterea ”Bucureşti 1977. Postfaţa dramei unui oraş găzduită de cinematograful Amza Pellea”, şi duminică, de la ora 13.30, când va prefaţa proiecţia filmului ”Restul e tăcere”.    

În primul weekend de festival, în Grădina Cetăţii Râşnov, poate fi vizitat zilnic Salonul de Istorii Scrise. Ca la toate celelalte manifestări ale festivalului, accesul va fi gratuit.

Între concertele care vor avea loc se numără ” ArgenTango” al Analiei Selis. Ea va cânta sâmbătă, înaintea proiecţiei filmului ”Neruda”, în regia lui Pablo Larraín.

Duminică dimineaţă, de la 09.30, va fi proiectat filmul ”Independenţa României” (1912, r: Grigore Brezeanu, Aristide Demetriade), însoţit de comentariul live al istoricului Mirela Murgescu. În aceeaşi zi, de la 16.00, la Cinematograful Amza Pellea, va avea loc dezbaterea ”Entertainment. Blockbuster. Film”, la care va participa, între alţii, regizorul Tudor Giurgiu. Seara de duminică se va încheia în Grădina Cetăţii Râşnov cu un concert acustic The Mono Jacks şi cu proiecţia filmului ”La drum cu tata”, în prezenţa producătorului Daniel Mitulescu.

Programul festivalului este publicat pe ffir.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.