Lungmetrajul „Miracol”, de Bogdan George Apetri, cu Ioana Bugarin şi Emanuel Pârvu în rolurile principale, a fost selectat în competiţia Orizzonti a celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, ce va avea loc în luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, în cadrul unei conferinţe la care este prezentată selecţia ediţiei.

În competiţia de lungmetraje din cadrul secţiunii Orizzonti au fost selectate 19 producţii.

Filmul spune povestea Cristinei, o tânără călugăriţă care se vede nevoită să se strecoare în afara mănăstirii pentru a rezolva o problemă urgentă. Drumul de întoarcere îi rezervă o soartă neaşteptată. Un inspector de poliţie reface călătoria ei şi ancheta lui aduce la lumină indicii şi dezvăluiri ce conduc spre un posibil miracol.

„Miracol” este al treilea lungmetraj al lui Apetri, după „Periferic” (2010) şi „Neidentificat” (2020).

Apetri este producător, alături de Oana Iancu. Filmul este co-produs de Cineart TV Prague (Cehia) şi Tasse Film (Letonia).

Director de imagine este Oleg Mutu, iar din distribuţie fac parte Cezar Antal, Ovidiu Crişan, Valeriu Andriuţă, Valentin Popescu, Marian Râlea, Cătălina Moga şi Ana Ularu.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie, cu prezenţă fizică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.