Festivalul de Film de la Veneţia a dezvăluit posterul oficial realizat de ilustratorul şi autorul italian Lorenzo Mattotti şi a anunţat că un film de Andrea Segre, despre cum a depăşit evenimentul pandemia de Covid-19 anul trecut, va fi prezentat înaintea deschiderii, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu titlul "La Biennale di Venezia: il cinema al tempo del Covid", tradus "Bienala de la Veneţia: Cinema în vremea Covid", filmul va fi proiectat pe 31 august. 

Proiectul este un jurnal video care face cronica ediţiei de anul trecut a festivalului ce a avut loc fizic, devenind singurul eveniment de top din industrie care a fost organizat astfel. 

Înaintea deschiderii festivalului, va fi proiectată şi o copie restaurată a filmului clasic italian din 1971 "Per grazia ricevuta", regizat de cineastul Nino Manfredi, al cărui centenar este marcat anul acesta. 

Aşa cum a fost anunţat, Festivalul de Film de la Veneţia va fi deschis pe 1 septembrie de noul film al lui Pedro Almodovar "Madres paralelas" cu Penelope Cruz, producţie care a fost filmată în pandemie.

În ceea ce priveşte posterul oficial, acesta înfăţişează două persoane care se filmează una pe cealaltă într-un fel de dans, marcând a patra colaborare consecutivă a lui Mattotti cu festivalul. El este şi regizorul filmului "The Bears’ Famous Invasion of Sicily" (2019). 

Ediţia a 78-a a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc între 1 şi 11 septembrie. Selecţia va fi anunţată pe 26 iulie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.