Festivalul de Film de la Karlovy Vary a decis să renunţe, după trei decenii, la secţiunea competiţională East of the West pe care o va înlocui cu Proxima.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Competiţia Proxima e dedicată cineaştilor emergenţi şi lucrărilor aparte ale unor autori consacraţi.

Obiectivul noii secţiuni este să „sărbătorească, alături de competiţia pentru Globul de Cristal, cinematografia contemporană cu descoperiri notabile şi lucrări progresiste”.

Competiţia East of the West este menită să ajute cineaştii din fostul Bloc Estic să îşi prezinte munca dincolo de izolarea regională impusă politic, a explicat directorul artistic al KVIFF, Karel Och. „Acum, când festivalul este încrezător că misiunea a fost îndeplinită, este esenţial să ia în considerare şi să contextualizeze regiunea din perspectivă globală”, a adăugat el.

Începţnd cu ediţia din 2022, a doua cea mai importantă competiţie a festivalului va renunţa la limitele geografice asociate East of the West şi va accepta înregistrarea de filme din întreaga lume.

Cea de-a 56-a ediţie a festivalului este programat să aibă loc între 1 şi 9 iulie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.