AWAKE, primul festival boutique din România îşi deschide porţile vineri, pe domeniul Teleki din Gorneşti, Mureş. Trei zile de distracţie şi inspiraţie îi aşteaptă pe participanţi, care devin parte integranta a conceptului celei de-a doua ediţii, transformându-se în New Funky Royals. Tema festivalului: regalitatea remixată şi reinterpretată se va regăsi în decoruri şi activităţi, iar cele mai interesante costumaţii de inspiraţie regală vor fi premiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupe internaţionale şi locale vor urca pe scena principală AWAKE, The Cube Main Stage: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpaţi, Ivan & The Parazol, Mihail, Fran Palermo şi mulţi alţii. În plus, trupa Viţa de Vie va susţine primul concert simfonic "În Corzi", alături de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureş. Repetiţiile pentru acest concert au loc chiar pe parcursul acestor zile.

Pe scena Telekom Electronic Beats, curatoriată de All you can dance/ FORM Space, vor mixa James Zabiela, Eelke Kleijn, Culoe de Song, alături de DJ locali.

Curtea castelului Teleki se transformă în Castle Lounge by J’ai Bistrot, ce îi va avea ca invitaţi pe Nopame, Omelette, Corvin & Buniku, alături de un trio supriză: DJ Acid Mouse Sin (numele de scenă al lui Andi Moisescu), Fozzie şi Teddy Dumitrescu, care îşi vor relua vechea meserie de DJ special pentru AWAKE, într-un set dedicat anilor '90.

Una dintre preferatele publicului de anul trecut, scena The Wire by Office Clubul Presei, îi aduce în acest an pe Funkorporation, Acoustic Bastards si Suburbia 11. Programul complet al scenelor festivalului poate fi gasit pe awakefestival.ro.

Platforma Feed Your Mind revine cu discuţii pe teme inspiraţionale, de la tehnologie, neo-nutriţie până la civism si antreprenoriat. Paneluri cu speakeri din diferite zone de activitate, workshop-uri de dezvoltare personală, proiecţii de filme şi sesiuni de Open Mic, toate aduc şi în acest an doza de inspiraţie. Se continuă de asemenea sesiunile "Coffee with the organizers”, unde publicul poate interacţiona direct cu organizatorii festivalului, oferind sugestii şi observaţii în timp real.

În cadrul Designers’ Bazaar va fi disponibilă o linie de accesorii regale realizate în colaborare cu brandul românesc Murmur, special pentru #newfunkyroyals. Sâmbătă are loc un Royal workshop, la care participanţii îşi vor putea personaliza propriile accesorii. Alături de tricoul oficial, AWAKE a lansat şi prima linie de borsete de festival, realizate de tânărul designer Maria Ştefănescu.

Caravana Filmelor TIFF revine la Cinema "Under The Bridge" cu o selecţie a celor mai bune scurtmetraje româneşti de la TIFF, precum şi lungmetraje multi-premiate, ce vor fi proiectate în fiecare seară în aer liber, în spaţiul amenajat sub podul de piatră din parcul Teleki. Printre filmele ce vor rula: "România Neîmblânzită" (r. Tom Barton Humphreys) - documentarul ce prezintă frumuseţea sălbatică a României într-o manieră complexă şi autentică, "Soldaţii. Poveste din Ferentari" - debutul în lungmetraj al regizoarei şi actriţei de origine sârbă Ivana Mladenovic, o producţie premiată la San Sebastian cu Menţiunea Specială a Juriului Premios Sebastiane şi "O femeie fantastică/ Una mujer fantástica" (r. Sebastián Lelio), câştigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin în 2018. Filmele nu sunt complete fără teatru, iar AWAKE propune anul acesta două piese independente, MaRó şi Bădăranii, sâmbătă şi duminică.

Pentru celebrarea bibliotecii Telekiana din Târgu Mureş, fondată de Samuel Teleki, AWAKE împreună cu editura Litera recreează biblioteca în aer liber Forest Library. Anul acesta, cititorii au la dispoziţie peste 400 de volume, printre care se vor regăsi: seria autobiografică "Lupta mea", de Karl Ove Knausgard, "Iubindu-l pe Pablo, Urându-l pe Escobar", de Virginia Vallejo, "Ordinea de zi", de Eric Vuillard. Accesând valetul virtual al festivalului prin messengerul AWAKE, părinţii le vor putea citi celor mici "Portalul din Bibliotecă", povestea inspirată din istoria Castelului Teleki, scrisă de Ana Maria Ciobanu.

După ce la prima ediţie şanţul de apărare al castelului s-a transformat într-un parc de aventură cu pereţi de căţărat, tiroliană şi tir cu arcul, anul acesta, în parcul englezesc se întorc sporturile regale. În zona Royal Playground participanţii vor putea participa la demonstraţii şi concura în sporturi apreciate de capetele încoronate: oină, cricket, croquet, badminton sau pétanque.

Oaza de linişte preferată, Serenity Meadow, aduce şi în acest an cursuri dintre cele mai variate de TRX, Body Art, Bungee Fitness şi yoga. Dimineţile vor fi astfel mult mai relaxante fizic şi mental. Playground-ul AWAKE va veni în completarea celui regal, cu următoarele activităţi: tir cu arcul, tiroliană, plasă de escaladă şi pod indian.

Zilele festivalului vor fi mult mai gustoase în Food & Drinks Court, unde organizatorii au selectat cele mai interesante preparate din bucătăria locală şi internaţională, precum şi băuturi pentru toate preferinţele. 

În plus, cele 10 lucrări câştigătoare ARTDOOR vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei în aer liber. Concursul a fost realizat de Asociaţia Culturaft, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Mureş.

AWAKE se desfăşoară în perioada 17 - 19 august, pe domeniul Teleki din Gorneşti. Festivalul face parte din Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 şi din iniţiativa internaţională "Take a Stand".

Abonamentele sunt disponibile pe tickets.awakefestival.ro, eventim.ro, iaBilet.ro şi blt.ro la preţul de 199 lei, respectiv 225 lei cu camping inclus. Biletele de o zi sunt disponibile la preţul de 99 lei, iar cei care doresc sa campeze pot achiziţiona suplimentele de camping, în valoare de 35 de lei. La intrare abonamentele vor avea preţul de 225 de lei, iar biletele de o zi vor costa 120 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.