Farul Marshall Point, înfiinţat în 1832 şi care a apărut în filmul „Forrest Gump”, este în beznă de joi, când un trăsnet a provocat avarii iluminatului şi sirenei de ceaţă şi a deteriorat circuitele asociate, a declarat Nat Lyon, directorul farului şi muzeului Marshall Point Lighthouse and Museum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A ars totul. Lumina, întrerupătoarele, sirena de ceaţă", a declarat Lyon miercuri. „În acest moment avem un far fără lumină până când Paza de Coastă poate efectua reparaţiile”. 

Un locatar din casa paznicului a raportat o „prăbuşire extraordinară” şi a observat că lumina era stinsă după ce a fost lovit de trăsnet, potrivit lui Lyon. Staţia Gărzii de Coastă Southwest Harbor, care este responsabilă cu navigaţia, a întrerupt lumina pentru reparaţii luni şi încă lucrează la sirena de ceaţă, a spus el. Paza de Coastă nu a răspuns la mesajele celor de la The Associated Press.

Farul a fost prezentat în filmul „Forrest Gump” din 1994. Gump, personajul principal din film, se afla într-o cursă de traversare a ţării când a alergat pe o pasarelă de lemn până la far, semnalând că a ajuns pe Coasta de Est. Dar personajul interpretat de actorul Tom Hanks nu s-a oprit aici. A continuat să alerge.

Farul, care are în vârf un paratrăsnet, nu a fost avariat şi va fi deschis publicului de Ziua Naţională a Farurilor, pe 7 august. Oamenii pot urca pe scări pentru a ajunge în vârf, dar nu va exista lumină, a spus Lyon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.