Expoziţia "David Bowie is", despre originile creaţiei muzicianului, vizitată de aproape 1,8 milioane de persoane în toată lumea de la deschiderea în 2013, se va încheia anul viitor în oraşul de adopţie al artistului, New York, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Brooklyn Museum a anunţat miercuri că la New York va fi ultima oprire "David Bowie is". Expoziţia s-a deschis în 2013 la Victoria and Albert Museum din Londra.

La New York, publicul va putea face o incursiune prin întreaga viaţă a muzicianului până la moartea sa din 2016. Expoziţia va include obiecte care nu au fost prezentate în celelalte oraşe, potrivit muzeului gazdă.  

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Bowie a părăsit Anglia în 1974 pentru a se stabili în America, aşa că nu putem fi decât încântaţi că finalul acestei expoziţii va fi la New York, care a devenit casa lui", a spus curatorul Victoria Broackes de la Victoria and Albert Museum într-un comunicat. 

Expoziţia include videoclipuri, lucrări de artă, fotografii, versuri scrise de mână şi costume ale actorului şi muzicianului britanic. Expunerea include vestimentaţia pe care Bowie a purtat-o ca "Starman" din emisiunea "Top of the Pops", un moment definitoriu în istoria muzicii când Bowie a combinat stilul androgin cu glam rock pentru publicul larg de televiziune. 

Expoziţia este în prezent la Museu del Disseny din Barcelona, după ce a fost vizitată la Berlin, Chicago, Melbourne, Paris, Sao Paulo, Tokyo şi Toronto.

Bowie s-a stabilit la New York în anii 1990 cu soţia sa Iman.

Bowie s-a născut David Jones în ianuarie 1947 şi s-a reinventat David Bowie în 1966. De atunci, Bowie a fost într-o permanentă stare de revoluţie, în mod constant reinventându-şi persoana şi muzica. De la amestecul de psihedelic şi fantastic conţinut în Space Oddity şi unicul Ziggy Stardust din anii '60, până la personajul anilor '75, "The Thin White Duke", şi la starul rock al anilor '90, Bowie a ocolit cu abilitate şi creativitate orice etichetă venită din partea industriei muzicale sau a publicului. Un artist autentic, David Bowie a reuşit să schimbe lumea şi cultura populară, fie că este vorba de artă, muzică sau modă.

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970-1980 şi cu modelul Iman în perioada 1992-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.