Evenimentele din jurul realizării filmului „Ultimul tango la Paris/ Last Tango in Paris” (1973) al lui Bernardo Bertolucci vor fi subiectul unei miniserii regizate de Lisa Brühlmann („Killing Eve”) şi José Padilha („Narcos”).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia, intitulată „Tango”, este parte dintr-un acord internaţional între CBS Studios şi Stampede Ventures, companie media independentă fondată de Greg Silverman, fost preşedinte Warner Bros. Pictures, informează Variety.

Acţiunea miniseriei e plasată în Italia, Franţa şi SUA şi se întinde pe 18 luni - înaintea, în timpul şi după finalizarea producţiei controversatului lungmetraj. Povestea va fi prezentată din trei puncte de vedere - actorii Maria Schneider şi Marlon Brando şi regizorul Bertolucci.

Scenariul e scris de Jeremy Miller şi Daniel Cohn.

Filmul este cunoscut şi pentru scena de viol legat de care Bertolucci a recunoscut decenii mai târziu că nu a fost consimţită.

„Ultimul tango la Paris/ Last Tango in Paris” a generat încasări de 186 de milioane de dolari, la nivel nord-american, sumă ajustată. Este, astfel, al treilea film străin cu cele mai mari încasări, transmit CBS şi Stampede. „Actorul şi regizorul au fost apreciaţi de critici, cu nominalizări la Oscar. Schneider, cu toate acestea, a fost exploatată şi ridiculizată pentru rolul avut în film, ceea ce a impulsionat-o să aleagă calea adicţiei şi s-a luptat cu probleme de sănătate mintală. Singura compensaţie primită de ea pentru rol au fost 4.000 de dolari”.

Silverman şi J.P. Sarni de la Stampede Ventures vor fi producători executivi, Meghan Lyvers, vicepreşedinte la CBS Studios, va superviza proiectul pentru studio.

CBS Studios şi Stampede Ventures vor scoate proiectul pe piaţă la începutul anului 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.