Comedia suedeză "The Square", regizată de Ruben Ostlund, a fost desemnată "cel mai bun film european" şi "cea mai bună comedie europeană" la gala European Film Awards, care a avut loc sâmbătă seară la Berlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este primul an când acelaşi film câştigă ambele categorii. 

"The Square" a câştigat şi premiul pentru "cel mai bun actor" - Clae Bang, iar Ostlund a fost desemnat cel mai bun regizor şi scenarist. Producţia suedeză a primit în total şase premii. 

Premiile Academiei Europene de Film au prezis în ultimii ani câştigătorul Oscarului la categoria film străin pentru pelicule precum "Ida", "The Great Beauty" şi "Amour". Anul trecut, "Toni Erdmann" a ratat Oscarul în favoarea "The Salesman" al lui Asghar Farhadi, care a devenit un fel de simbol împotriva lui Donald Trump, după controversata interzicere de intrare în ţară. 

Actriţa şi regizoarea franceză Julie Delpy a fost recompensată pentru contribuţia la cinematografia mondială cu trofeul onorific al Academiei de Film Europene (EFA). 

Înaintea galei, "Loveless" al lui Andrey Zvyagintsev, care a avut premiera în competiţia de la Cannes anul acesta, a fost premiat la categoria "European Cinematographer 2017”, premiu pe care îl va primi directorul de imagine Michail Krichman, şi la categoria "European Composer”, pentru Evgueni & Sacha Galperine.

Regizorul Robin Campillo a primit trofeul "European Editor 2017”, pentru "120 Battements par minute", film care a avut, de asemenea, premiera în competiţia de la Cannes.

"European Production Designer 2017" a fost desemnat Josefin Åsberg, pentru "The Square”, premiat cu Palme d'Or anul acesta, iar "European Costume Designer 2017” i-a revenit lui Katarzyna Lewińska pentru "Spoor”, prezentat în premieră la Berlinală.

Leendert van Nimwegen a primit "European Hair & Make-Up Artist 2017”, pentru "Brimstone”, iar Oriol Tarragó a primit titlul "European Sound Designer 2017”, pentru "A Monster Calls".

Lista câştigătorilor:

European Film - "The Square", regia Ruben Ostlund

European Discovery - Premiul FIPRESCI -  "Lady Macbeth", regia William Oldroyd

European Comedy - "The Square", regia Ruben Ostlund

European Actress - Alexandra Borbely, "On Body And Soul"

European Actor - Claes Bang, "The Square"

European Documentary - "Communion", regia Anna Zamecka

European Director - Ruben Ostlund, "The Square"

European Screenwriter - Ruben Ostlund, "The Square"

European Animated Feature - "Loving Vincent", regizori Dorota Kobiela şi Hugh Welchman

European Short Film - "Timecode", regia Juanjo Gimenez

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.