Cea de-a 27-a ediţie a EUROPAfest va începe pe 16 iulie şi se va încheie pe 25 iulie, iar toate evenimentele vor fi transmise live, de pe scena sălii Auditorium a Palatului Regal, pe Facebook şi YouTube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele jazz şi de muzică simfonică vor fi transmise, în fiecare zi, de la ora 20:00.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, a transmis într-un comunicat: „Am aşteptat până în ultima clipă să facem marele anunţ, dar situaţia cauzată de Covid-19 în România nu permite încă redeschiderea sălilor de concerte pentru public. Este prima dată când, după un an de muncă intensă a întregii echipe jmEvents, organizăm un festival cu sala goală. Chiar dacă vor lipsi aplauzele la scenă deschisă şi bis-urile cu care ne-au obişnuit spectatorii noştri minunaţi, mă bucur că putem aduce muzica jazz şi clasică acasă la fiecare”.

Publicul va putea urmări concerte de jazz, muzică clasică, sesiuni de jam sessions, master-class-uri, concurs internaţional de jazz, gala EUROPAfest, iar primele zile vor fi rezervate unor transmisiuni speciale cu galele ediţiilor precedente.

Festivalul internaţional EUROPAfest, înfiinţat în 1994, aduce laolaltă patru genuri muzicale: jazz, blues, pop şi clasic. În 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatura oferită de Comisia Europeana şi Parlamentul European.

EUROPAfest 2020 este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.