Eric Clapton amână pentru 2022 datele de concert stabilite în Europa pentru anul acesta, potrivit unui anunţ publicat luni pe pagina de Facebook a muzicianului englez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din cauza restricţiilor în vigoare în contextul Covid-19 în Europa, Eric Clapton va amâna datele de concert stabilite pentru 2021 şi le va muta în 2022. Eric aşteaptă nerăbdător ocazia de a reveni în turneu şi de a cânta”, se arată în anunţ.

A mai fost precizat că biletele cumpărate îşi păstrează valabilitatea pentru noile date.

Eric Capton, critic vehement la adresa măsurilor luate de guvernul britanic în contextul sanitar, urma să concerteze în Europa începând cu 21 mai, la Munchen. Ultimul concert din serie era programat să aibă loc pe 23 iunie, la Moscova.

Ca urmare a modificării, turneul va începe pe 17 mai 2022, în Elveţia (Zurich), şi se va încheia pe 22 iunie 2022, în Rusia (Moscova).

El va mai cânta în Italia, Cehia, Olanda, Belgia, Danemarca şi Finlanda. Datele pentru concertele din Marea Britanie urmează să fie anunţate.

Eric Clapton, născut pe 30 martie 1945, este singurul muzician inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame: ca artist solo şi ca membru al formaţiilor Yardbirs şi Cream. A fost clasat pe locul al patrulea în topul Gibson 50 al celor mai buni chitarişti din lume. După ce a părăsit trupa Yardbirds, la mijlocul anilor 1960, s-a alăturat lui John Mayall & the Bluesbreakers, iar în 1966, împreună cu Ginger Baker (tobe) şi Jack Bruce (bas), a format trupa Cream, care s-a destrămat după doi ani. Eric Clapton, supranumit ”Slowhand”, a colaborat apoi cu muzicieni precum Steve Winwood, George Harrison, JJ Cale şi BB King. A câştigat, până în prezent, 17 premii Grammy din 37 de nominalizări. În luna mai 2017, a fost recompensat de ambasada Franţei la Londra cu Ordinul Artelor şi Literelor pentru contribuţia sa adusă muzicii. În 2018, a lansat cel de-al 24-lea album solo de studio - „Happy Xmas".

Eric Clapton a concertat la Bucureşti, alături de Steve Winwood, în 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.