Muzicianul englez Elton John a devenit primul artist care are single-uri în Top 10 din Marea Britanie în şase decenii diferite, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodia „Cold Heart”, colaborare cu Dua Lipa remixată de trio-ul electronic australian Pnau, care combină hit-urile „Sacrifice” (No 1 în 1990), „Kiss the Bride”, „Where’s the Shoorah” şi „Rocket Man”, a ajuns pe locul al patrulea în luna septembrie şi e pe cale să îl detroneze pe Ed Sheeran.

Cel mai recent single al lui Elton John ajuns în Top 10 a fost „Step Into Christmas”, piesă din 1973 care reapare în Top 40 în fiecare an de când cifrele de streaming au început să fie contorizate pentru clasamente. Anul trecut, ea a ajuns pe locul al zecelea.

Single-urile lui de Top 10 din anii 2000 sunt în general colaborări - Blue, Chipmunk şi Tupac - sau piese vechi revitalizate de utilizarea în reclame. „Are You Ready for Love” a devenit al cincilea No 1 al lui în Regat, după ce a fost folosit într-un spot Sky Sports pentru sezonul fotbalistic 2003 - 2004. Excepţia a fost „I Want Love”, cântec original de pe albumul „Songs from the West Coast” din 2001.

Decada în care Elton John a înregistrat cele mai multe single-uri de Top 10 a fost 1970, când se impunea cu melodii ca „Your Song”, „Rocket Man”, „Goodbye Yellow Brick Road” şi - primul No 1 în UK - „Don’t Go Breaking My Heart”, cu Kiki Dee.

Cu recentul succes, Elton John, în vârstă de 74 de ani, i-a devansat pe Elvis Presley, Cher, Cliff Richard, Michael Jackson şi David Bowie, fiecare cu cel puţin un single de Top 10 în cinci decenii diferite. În luna noiembrie, Kylie Minogue a devenit prima femeie care s-a clasat în fruntea topului britanic al albumelor în cinci decenii consecutive, cu al 15-lea material discografic al său, „Disco”.

„Cold Heart” este primul single de pe următorul album al lui John, „The Lockdown Sessions”, care cuprinde colaborări - unele realizate prin Zoom - cu nume ca Lil Nas X, Stevie Nicks şi Stevie Wonder şi care urmează să fie lansat pe 22 octombrie.

„Toate piesele la care am lucrat au fost cu adevărat interesante şi diverse, complet diferite de cele pentru care sunt cunoscut, m-au scos din zona de confort şi m-au dus pe un teritoriu complet nou”, a spus el.

Elton John a remarcat: „La începutul carierei mele, la finalul anilor 1960, lucram ca muzician de sesiuni. Să lucrez cu diferiţi artişti în timpul carantinei mi-a amintit de asta... Am fost din nou un muzician de sesiune. Şi a fost extraordinar”.

Muzicianul se recuperează momentan în urma unei operaţii la şold, după ce a căzut vara aceasta. Incidentul l-a forţat să amâne numeroase concerte din turneul său de adio.

În urmă cu câteva zile, el s-a numărat între laureaţii Broadcast Music Inc (BMI) London, care recompensează cea mai ascultată muzică din toate genurile, pentru „Bennie and the Jets” şi „Don’t Go Breaking My Heart”, fiecare atingând pragul de 7 milioane de difuzări în Marea Britanie, şi pentru „I Guess That’s Why They Call It the Blues”, cu 6 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.