Starul pop britanic Elton John sărbătoreşte, vineri, 75 de ani şi lansează cu această ocazie albumul „Diamonds: The Ultimate Greatest Hits” pe platformele de streaming, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul, pe numele adevărat Reginald Dwight, s-a născut la 25 martie 1947 în suburbiile din nord-vestul Londrei. Înnobilat cavaler de regina Elizabeth a II-a în 1998 pentru contribuţia sa în muzică şi angajamentele sale - el susţine lupta contra sida - „Sir Elton” a vândut mai mult de 300 de milioane de discuri în toată lumea. Cariera sa se întinde pe mai mult de cinci decenii. 

„Nu sunt genul care priveşte în urmă sau devine nostalgic dar 75 de ani este o aniversare cu adevărat importantă”, a declarat starul care a lansat celebrele „Your Song”, „Crocodile Rock” sau „Candle In The Wind”.

„Mă simt incredibil de norocos că la 75 de ani încă iubesc ce fac, sunt încă atât de energizat de muzică şi atât de fericit să o cânt, să o ascult şi să vorbesc despre ea în fiecare zi”, a adăugat cântăreţul a cărei ascensiune a fost povestită în filmul „Rocketman” (2019). 

În timp ce susţine turneul mondial de adio numit „Farewell Yellow Brick Road”, Elton John a mărturisit că „fiorul de a cânta live este la fel de uimitor ca acum 50 de ani” şi „are atâtea de transmis noii generaţii de fani şi de artişti”. 

Recent, a ajuns din nou în fruntea topurilor. 

Anul trecut, melodia sa „Cold Heart”, duo cu artista Dua Lipa, s-a clasat pe primul loc în topul single-urilor în Regatul Unit, la fel ca „Merry Christmas”, o colaborare cu Ed Sheeran, lansat de Crăciun. 

Superstarul cu ţinutel excentrice şi-a început turneul de adio în 2018, prevăzânt mai mult de 300 de date în trei ani în toată lumea, înainte ca acesta să fie perturbat de pandemie. 

În octombrie 2021, cântăreţul a amânat cu trei luni acest turneu din cauza unei operaţii la şold. 

În ianuarie, artistul a fost nevoit să anuleze două concerte prevăzute la Dallas, în sudul Statelor Unite, pentru că a fost testat pozitiv pentru Covid-19. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.